Trening

Klikk deg sprek

Bruk dødtiden ved pc-en til noe sprekt - lær deg nye treningsøvelser.

Klikk deg sprek
Publisert
Sist oppdatertVelg riktig drikke
Uansett hvilken treningsform du velger, er det viktig å få i seg nok væske underveis. Om du skal velge vann ellersportsdrikk, kommer an på treningen.
Kvinner trener gjerne magen - undersøkelser viser at det er den kroppsdelen vi er minst fornøyde med.
Kvinner trener gjerne magen - undersøkelser viser at det er den kroppsdelen vi er minst fornøyde med. Vis mer
Kondisjonstrening er alfa og omega for deg som vil gå ned i vekt.
Kondisjonstrening er alfa og omega for deg som vil gå ned i vekt. Vis mer

- Under treningsøkter som varer i mindre enn én time, trenger man ikke annet enn vann, med mindre det er mange timer siden du spiste sist. Da kan det være fornuftig å drikke litt sportsdrikke under oppvarmingen, og litt med jevne mellomrom underveis. Om treningsøkten varer i mer enn 60 minutter, er det smart å innta sportsdrikke i små slurker fra cirka 40-50 minutter ut i treningen, sier KKs treningsekspert Jill Jahrmann.


Yoga
Yoga har fått en voldsom oppsving her til lands de siste årene, og det med god grunn. Det er kjempegod trening som kan utøves av de aller fleste. KKs treningsekspert, Jill Jahrmann, er også glad i yoga og anbefaler det gjerne. Det finnes ulike varianter av yoga - noen gir deg en ganske hard treningsøkt, andre er mer rettet mot avslapping og indre ro.

Vil du lære yoga på egenhånd, er nettstedet ABC of Yoga en gullgruve. Her finner du hundrevis av øvelser med forklaringer og tegninger, enkelt og forståelig lagt opp. Siden er på engelsk.

Mageøvelser
Undersøkelser viser at kvinner er minst fornøyde med magen. Dessverre er det ikke mulig å punktslanke seg, men gode mageøvelser vil gi deg fastere muskler og bedre holdning.
 • Jill Jahrmanns beste mageøvelser på kk.no
 • Ti mageøvelser fra trening.no

 • Kondisjon
  Stavgang, eller nordic walking som det også kalles, gjør det mer treningseffektivt å gå. Det er god kondisjonstrening, men krever litt opplæring først. Vil du ned i vekt, anbefaler Jill Jahrmann at du begynner med kondisjonstrening før du begynner å trene styrke.

  - Start med kondisjonstrening, det er nemlig den treningsformen som gir raskest effekt på både kiloene og psyken, sier Jill.

 • Her kan du lære deg stavgang

 • Sverger du til mer tradisjonelle former for kondisjonstrening, kan det være lurt å få med seg gode tips om jogging, eller noen gode råd for deg som skal begynne å jogge for første gang (engelsk).

  - Når du skal begynne å jogge vil jeg råde deg til å starte med en gå/jogge versjon. Start med å varme opp med rask gange i 10 minutter. Deretter går du over til lett jogging i fem minutter, deretter rask gange i fem minutter og så videre. Gjenta annenhver gang jogging og gange 3-4 ganger. Etter hvert kan du redusere ett minutt gangen og legge til ett minutt jogging, men la det gå minst 3 uker mellom hver gang du gjør en slik endring, sier Jill Jahrmann.

  Alt i ett
  På nettstedet iform.no finnes det mange ressurser for deg som vil trene - mye av det er fokusert på styrketrening og kroppsbygging, men du finner også meget gode ressurser i form av flere ulike treningsskoler med videoforklaringer.

 • Pilatesskolen
 • Styrkeskolen
 • Mageskolen
 • Ekspress-treningsskolen
 • Bikiniskolen

 • Netfit er en engelsk nettsted med seksjoner både for medlemmer og ikke-medlemmer. Du trenger ikke være medlem for å få tilgang til biblioteket med treningsøvelser som de til tilbyr. Her finner du alt fra hvordan du kan trene på hotellrommet til hva slags øvelser du bør gjøre for å bli god i criket(!). Seksjonen inneholder også øvelser for gravide og eldre.

  About.com er utrolig omfattende, og ikke overraskende har de også en svært fyldig seksjon med treningsøvelser. Alle øvelsene er nøye forklart og illustrert med bilder. Siden er på engelsk.


 • Selvsagt finner du også treningsøvelser på kk.no - alle øvelsene ser du her. • Yoga har blitt svært populært de siste årene.
  Yoga har blitt svært populært de siste årene. Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer