Helse & Livsstil

Klikk deg til bedre mental helse

Ingenting kan erstatte psykolog eller psykiater, men det finnes mange gode ressurser på nett for deg som sliter mentalt.

Klikk deg til bedre mental helse
Publisert
Sist oppdatert
Psykologi på internett er en svært omfattende lenkesamling for deg som leter etter mer informasjon om de fleste sider av psykologien. Laget av Institutt for Psykologi ved Universitetet i Tromsø.

Nettpsykiateren er et uavhengig nettsted med artikler skrevet av spesialister i psykiatri, som handler om vanlige psykiske lidelser og behandling av disse.

Folkehelseinstituttet har egne sider om psykiske lidelser. Noe av det er først og fremst beregnt på fagpersonell, men kan leses av alle.

Dixi jobber med voldtekstofre og deres pårørende. Tilbyr informasjon om alt fra straffeprosess til mentale problemer som følger av voldtekt.

Lommelegen har en egen seksjon for psykisk helse. Her finner du informasjon om alt fra depresjoner til tvangslidelser, og kan stille spørsmål til nettstedets egen psykiater.

Doktoronline har også en egen psykiatriseksjon, med fagmann som svarer i diskusjonsforumet.

Psykologi.no er en ressursside drevet av Sandane Psykologisenter, med månedlige temaer og nye artikler hver uke.

Forskning.no publiserer artikler om psykologi basert på funn fra den nyeste forskningen.

Rådet for psykisk helse har omfattende nettsider med artikler, lenker og informasjon.


Du som er i krise:
 • Kirkens SOS har en krisetelefon, men tar også imot SOS-meldinger sendt fra nettsidene. Du lager din egen «postkasse» og får svar i den. Du får være anonym.
 • På sidene til krisesentersekretariatet finner du adresser, e-post-adresser og telefonnumre til krisesentre over hele landet.
 • Interessegruppa for kvinner med spiseforstyrrelser - informasjons- og krisetelefon.
 • Mental Helses hjelpetelefon (døgnåpen)
 • Angstringen har egen informasjonstelefon.
 • Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer