Kosthold

Kom i bikiniform

Slik blir du bekvem i bikini før sommeren.

Foto: Image Source
Foto: Image Source Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Å holde seg slank er som en lang båtreise. Du setter kurs mot en destinasjon (din idealvekt), kommer deg framover ved hjelp av riktig drivstoff (trening og kosthold) og ender opp på en paradisøy (i bikini). Men selv den minste sprekk i båten kan føre til at du synker. Her er de ti skjærene i sjøen, ifølge helseekspertene på nyhetsnettstedet msnbc.com.
 • Ta testen: Hvor sunt er kostholdet ditt?
 • 7 slankeskrøner
 • Slankereglene du kan bryte
 • Bikinifin på 6 uker
 • 8 feite feller
 • 1. Du handler på tom mage

  Dette er aldri lurt. Studier har vist at man handler mer usunn mat når man er sulten. Tips: Det er mulig å handle matvarer online, men dersom du ikke er så avansert: Planlegg innkjøpene i forkant. Ha faste handledager og bruk for eksempel en time hver søndag til å planlegge den kommende uken.

  2. Du jobber overtid

  Du får riktig nok en feitere lønnsslipp, men det er ikke sikkert at du vil hilse de ekstra kiloene på baken like velkommen. Det viser seg at kvinner som jobber mye overtid hver uke har en tendens til å legge på seg mer i løpet av et år, i følge en studie publisert i the International Journal of Obesity reports. Tips: Ta pauser for å få opp humøret. Sett på deg hodetelefonene og hør på en sang som gjør deg glad. Særlig fysiske pauser hjelper: Bøy og tøy litt, eller kast små papirkuler på den kjekke kollegaen.

  3. Du belønner trening med godteri

  Etter en hard time på treningssenteret, hva gjør du: 1) Setter tennene i en frisk frukt 2) Føler deg for fantastisk til å spise noe som helst eller 3) Belønner deg selv med en hamburger som formelig drypper av fett?Du er i godt selskap dersom det er hamburgeren som frister mest. Kvinner spiser nemlig 120 kalorier mer etter en hard økt enn de gjør etter en mykere treningstime, i følge en studie ved University of Ottawa. Tips: Ha med deg litt sunn snacks. Betjeningen på treningssenteret kan gi deg hjep og eventuelt henvise deg til en kostholdsekspert dersom du trenger generelle råd om kosthold og trening.

  4. Du aner ikke hva du spiser

  Bare det å tenke på ditt forrige måltid, for deretter å skrive det ned, er med på å kontrollere småspising, viser en studie ved University of Birmingham. Tips: Man skal være forsiktig med å overdrive telling av kalorier, men å holde litt oversikt over hva man spiser, når og hvor mye, kan være lurt for å innarbeide gode matvaner. Dropp aldri frokost og spis jevnlig hele dagen. Dersom du føler deg sulten støtt, bruk loggboken til å finne ut hvorfor. Kanskje kan den hjelpe deg å se hva du gjør feil. Rådfør deg med en kostholdsveileder dersom du føler at du ikke får i deg det kroppen trenger av næringsstoffer for å holde seg «fit for fight».

  5. Du er en e-postfrik

  Du brenner fem kalorier hver gang du sender en e-post, men elleve ved å gå bort til sjefen eller kollegaen. Tips: Prøv å legge inn bevegelse i arbeidsdagen. Reis deg når du snakker i telefonen, og levér så mange beskjeder som du kan personlig. Dette kan føre til at du brenner opptil 100 kalorier om dagen.

  6. Treningen er ren rutine

  Etter hvert som kroppen din venner seg til treningsøvelsene, jo mindre innsats kreves det av den for å utføre dem. Dette gjør at du brenner færre kalorier. Tips: Gå ut av komfortsonen din. Dersom du er nybegynner, tren i intervaller. Det viser seg at man brenner flere kalorier ved å trene hardt i fem minutter, for deretter å hvile i to minutter og så videre, hevder en studie publisert i the Journal of Applied Physiology. Variér treningen. Dersom du liker styrketrening, prøv boksing, eller prøv å løfte vekter dersom du pleier å sykle og jogge. Ved å aktivere andre muskelgrupper får du mer utbytte av treningen.

  7. Du liker komfortable klær

  Vide bukser og rette drakter gjør det enkelt skjule de ekstra kiloene. Tips: Unngå å glemme rumpa di ved å kun ha fredag som dagen hvor du hopper inn i de trange jeansene, eller ta på en litt kortere topp når du skal på byen med venninnene dine.

  8. Du slikker bollen

  En skje her, en liten smak der – og vips, du har fått i deg kalorier tilsvarende et helt måltid allerede før maten er satt på bordet. Tips: Sørg for å holde munnen din opptatt. Ha grønnsaker eller en bit tyggegummi innen rekkevidde og tygg av hjertens lyst. Å ha selskap på kjøkkenet er dessuten et triks for å småspise mindre.

  9. Kjøleskapet ditt er overfylt

  Dersom kjøleskapet ditt er stappfullt kan du risikere å spise mer. Jo flere valg, jo større appetitt får du. Dersom maten er beregnet til middager kan det hjelpe å legge dem i poser eller plastbokser. Ute av syne, ute av sinn har noe for seg når det kommer til småspising. Tips: Sørg for å ha litt kosemat i huset; for eksempel en god ost eller noen havrekjeks, og spis litt hver dag for å tilfredsstille smaksløkene dine. Dropp buffeter når du spiser ute og fokusér på spesialitetene eller dagens retter i stedet for å bestille ut fra hele menykartet.

  10. Du slanker deg alene

  Det er fristende å holde det hemmelig, for deretter å overraske på festen om noen måneder ved å stille i en avslørende kreasjon. Men dersom du holder vennene dine informert har du større sjanse for å lykkes, ifølge en analyse gjort av 46 studier ved Tufts-New England Medical Center i Boston. Tips: Fortell de du bor sammen med, venninner og kolleger at du har lagt om kostholdet og livsstilen. Dette øker sjansen for at de vil ta hensyn til deg, i stedet for å friste deg ved å invitere deg ved å sende rundt en diger eske sjokolade. LES OGSÅ:
 • Slik blir du kvitt sideflesket
 • Heller sunn enn tynn
 • Stjernenes syke snacksvaner
 • Stjernenes syke sultekurer
 • Vi ser oss tjukke
 • Blir du tjukk av kjæresten din?
 • Blir du tjukk av vennene dine?
 • Derfor bør du aldri slanke deg
 • Slanking gjør deg tyngre
 • Derfor spiser du usunt
 • Her er kostholdsfellene
 • Alltid mett - like lett
 • Ukeplan for et sunnere liv
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer