Trening

Kom i form med iPhone

10 apper som gjør det lettere å ta vare på helsa.

TAST DEG SPREK: Med en iPhone proppet med inspirerende apper er det lettere å holde oversikt over trening, søvn og kosthold. Foto: Colourbox
TAST DEG SPREK: Med en iPhone proppet med inspirerende apper er det lettere å holde oversikt over trening, søvn og kosthold. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Det finnes en app for alt. En for å passe på at du drikker nok vann, en annen for å telle næringsstoffer du får i deg. Så har du dem som oppmuntrer deg til å ta 100 push ups, eller 200 sit ups for den saks skyld. Du kan også se om du sover for dårlig, og du kan ha din egen yogalærer i lomma overalt hvor du går. Her er noen helsevennlige apper du kan laste ned fra App Store.

Sov godt

Søvn er viktig, både for helse, vekt og for treningsrestitusjon. Sleep Cycle Alarm Clock er en vekkerklokke med intelligent slumrefunksjon, og grafer som analyserer hvor dypt du har sovet i løpet av natten. Den vekker deg rundt de tider du har stilt klokken på - men ikke mens du sover som dypest. Den venter til du er i en lett søvnfase, slik at det blir lettere å stå opp.

Logg det du spiser

Blås i penn og papir - hvis du vil loggføre hva du putter i deg i løpet av dagen, kan du bruke Thin-Cam. Ta et bilde av måltidene dine, både små og store. Da får du en svært klar oversikt over hva du spiser - og hvor mye. Kanskje blir du overrasket over hvor mange bilder du må ta i løpet av en dag?

Drikk nok

Vann er like viktig å huske, som det er lett å glemme. Eight glasses a Day hjelper deg å holde styr på hvor mange vannglass du drikker daglig. La det gå sport i det!LES OGSÅ: Har du fått iPhone-fjes?

Tell kalorier

Dette er en av motivatorene for å gå ned i vekt - My Fitness Pal. Med 600.000 matvarer i oversikten, kan du lett regne ut hvor mange kalorier du har spist. Skriv logg og se utviklingen.

Sjekk helsa

Har du skadet deg under trening, eller føler du deg ikke helt i form? A.D.A.M Symptom Navigator kan «diagnostisere» symptomene ved hjelp av et illustrert leksikon. Velg kjønn, kroppstype og hvilke områder på kroppen som plager deg, og du får en liste over mulige årsaker. Her får du detaljert informasjon over hva symptomene er, hvilke behandlinger som passer, og når du burde kontakte lege.

Bli sterk

Etter seks uker med tilrettelagt progresjon fra ditt kanskje begredelige utgangspunkt, skal du kunne ta hundre armhevinger med Hundred PushUps. Tre ganger i uken skal du kjøre gjennom fem sett. Så skal du se du får buffede armer før sommeren.

Bruk nesa

Hvis du vil gjøre det litt morsommere burde du prøve Push-Ups Dojo. Legg iPhonen på gulvet, og knus objektene på skjermen med nesetippen. Samtidig kan du spille musikk fra musikkbiblioteket ditt. LES OGSÅ: Ikke legg mobilen i bh-en...

Lag treningsprogram

iFitness har over 300 øvelser og 20 opplegg - med video og steg for steg-forklaringer, som du kan velge og vrake mellom. Velg muskelgrupper eller hvilken del av kroppen du vil trene. Etter økten kan du maile loggen til deg selv, slik at du kan se fremgangen.

Ta med yogalæreren

Pocket Yoga HD gir deg muligheten til å trene yoga overalt. Du får 27 forskjellige kombinasjoner med miks og match av vanskelighetsgrad og varighet. Alt kommer med instruksjoner og illustrasjoner. Du kan logge alt du gjør.

Sjekk distansen

Med RunKeeper kan du finne ut hvor langt du løper, hvor lang tid du har brukt, farten din og hvor mange kalorier du har brukt. Historikken lagres på RunKeeper.com, og du kan dele det med venner på Twitter og Facebook som en ekstra motivasjon. Løpsruten din vises i tillegg på et kart. Kilder: FoxNews.com, AppStore, Online.no, Mashable.com

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.