Helse & Livsstil

Kom igang med jogging

Løpelysten? Slik kommer du igang med jogging.

Kom igang med jogging
Publisert
Sist oppdatert
Jogging er en av de enkleste og billigste treningsformene som finnes. Du trenger et par gode sko, men ellers er du ikke bundet av annet enn din egen timeplan. Jogging fungerer både i byen og på landet, og kan utføres når som helst. Er du sofapotet med joggeambisjoner, kan det være greit å begynne forsiktig.

- Mitt beste råd er å veksle mellom gange og rolig jogging. Gå gradvis raskere i 7-10 min som oppvarming og gå deretter over til vekselvis gange og løp, sier KKs treningsekspert Jill Jahrmann i nettmøte med kk.nos lesere.

På den måten kan du gradvis og uten overanstrengelse bygge opp formen frem til du kommer i full joggeform.

- Start med 5 minutter gange etterfulgt av 5 minutter jogging. Etter noen uker med denne formelen reduserer du til 4 min gange og øker til 6 min rolig jogg. Hold deg på dette nivået i noen uker og bytt ennå ett minutt fra gange til jogging. Fortsett slik til hele økten etter hvert er rolig jogg. Husk å bruke tiden, ikke øk for raskt, råder Jill.

Sverger du til tredemøllen på treningssenteret i stedet for jogging i friluft, kan du merke en viss overgang når du kommer deg ut. Jogging i naturen er tynge enn på tredemøllen, og det bør du være forberedt på.

- Merk deg at du vil kjenne det tyngre å løpe uten enn på tredemøllen. Det er fordi du ikke får den samme motstanden inne. Om du legger på litt stigning på tredemøllen (1%), er du imidlertid bedre rustet for overgangen til løping ute, sier Jill.


LES OGSÅ:
 • Derfor er det viktig med riktige joggesko
 • Dette bør du drikke når du trener
 • Velg riktig sports-BH
 • Kom igang med jogging
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer