Kommer For Fort

Kommer han for tidlig?

Her er triksene som får han til å holde lengre under akten.

FERDIG FOR FORT: Hender det at partneren din kommer altfor fort? Da kan det hende at noen av tipsene i denne saken kan hjelpe han.  Foto: Syda Productions - Fotolia
FERDIG FOR FORT: Hender det at partneren din kommer altfor fort? Da kan det hende at noen av tipsene i denne saken kan hjelpe han. Foto: Syda Productions - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Hender det at partneren din av og til når klimaks tre minutter ut i akten? 

For tidlig sædavgang er noe mange menn sliter med.

Heldigvis finnes det en rekke gode råd som kan hjelpe ham med å mestre problemet!

LES OGSÅ: Derfor bør dere ha morgensex

Forspillet bør handle om deg

Forspill en svært viktig del av samleiet, og alle mennesker, uavhengig av kjønn, trenger dette for å sette hjernen i sexmodus. Men, hvis du ønsker at partneren din skal holde ut lengre, bør forspillet handle om deg og din nytelse.

For som du sikkert vet trenger kvinner vanligvis mye mer stimulering enn menn for å få orgasme, er det er derfor best hvis forspillet handler mest om deg i begynnelsen, og blir mer gjensidig etter hvert.

- Det er veldig nyttig med et forspill som består av minst fem til ti minutters stimulering av kvinnen, mens mannen i utgangspunktet bør få ganske lite under forspillet slik at han ikke «kommer» for tidlig. Altså stikk motsatt av i porno, der stort sett bare mannen får noe særlig forspill, har Peder Kjøs, som er spesialist i klinisk voksenpsykologi og KKs faste ekspert innen sex- og samliv, tidligere fortalt.

FORSPILL: Det å fokusere kun på deg under forspillet kan gjøre at du kommer lettere samtidig som han holder ut lengre.  Foto: Igor Mojzes - Fotolia
FORSPILL: Det å fokusere kun på deg under forspillet kan gjøre at du kommer lettere samtidig som han holder ut lengre. Foto: Igor Mojzes - Fotolia Vis mer

LES OGSÅ: Har du nådd din seksuelle gullalder?

Han kan benytte seg av start-stopp-metoden

Et annet råd som kan få akten til å vare enda lengre er start-stopp-metoden. Dette er en klemmeteknikk som kan gi partneren din bedre kontroll på orgasmene sine.

EKSPERTEN: Siv Gamnes.  Foto: Privat
EKSPERTEN: Siv Gamnes. Foto: Privat Vis mer

Siv Gamnes, som er spesialist i Sexologisk rådgiving, har tidligere fortalt at veldig mange menn har effekt av denne metoden.

- Denne krever litt tålmodighet, samt en del prøving og feiling. Metoden går ut på å lære kroppen et nytt mønster - at man har samleie frem til man kjenner at man holder på å komme, har hun forklart. 

Når dette skjer skal man stoppe all bevegelse, klemme på penishodet slik at urinrøret blir klemt igjen og holde det slik til følelsen går over – for så å fortsette samleiet.

- Dette skal man gjenta hver gang man onanerer eller har samleie. I starten klarer man det kanskje ikke i det hele tatt, men etter hver vil man merke at man har opparbeidet seg mye bedre kontroll over orgasmene sine.

LES OGSÅ: Stillingene du garantert vil elske

Bruk en bedøvende salve

I tillegg til å prøve ut start-stopp-metoden, kan det å gå til innkjøp av en bedøvende salve eller kondom også være verdt et forsøk.

- Salven heter Xylocain og fås kjøpt reseptfritt på apoteket. Partneren din kan smøre den på penishodet 10 til 15 minutter før samleie slik at han blir mindre følsom. Men husk: Ikke overdriv mengden, da kan følelsen forsvinne fullstendig.

- Det finnes også kondomer med bedøvende middel i – kondomet i seg selv kan også nedsette følsomheten slik at han klarer å holde seg lengre under akten.

Dersom verken start-stopp-metoden eller bedøvende midler hjelper, kan løsningen være medikamenter som må utskrives på resept av en lege.

- Vi ser at noen antidepressive piller har positiv effekt på for tidlig sædavgang, så dette kan man eventuelt prøve dersom de vanlige rådene ikke fungerer, sier Gamnes.

BEDØVENDE EFFEKT: Dersom partneren din kommer for tidlig kan det å bruke kondom med bedøvende middel i være løsningen.  Foto: Photographee.eu - Fotolia
BEDØVENDE EFFEKT: Dersom partneren din kommer for tidlig kan det å bruke kondom med bedøvende middel i være løsningen. Foto: Photographee.eu - Fotolia Vis mer

LES OGSÅ: De hotteste sextrendene i 2015

Dersom uhellet har skjedd

Har uhellet nok en gang skjedd, og du har ikke nådd klimaks? Moroa trenger ikke å være over av den grunn. Alt dere trenger å gjøre er å finne frem leketøyet i nattbordskuffen.

Mange par benytter seg av sexleketøy sammen, da den enkleste måten å få orgasme på for kvinner er ofte ved stimulering av den ytre delen klitoris.

Så hvis han har kommet for tidlig og ikke klarer å få ereksjon igjen kan altså klitorisstimulering fra en vibrator eller klitorisstimulator gjøre at du også ser stjerner i noen sekunder.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer