Ejakulasjon

Kommer han for tidlig?

Det finnes en løsning - få ekspertens råd!

FOR TIDLIG SÆDAVGANG: Over 20 prosent av alle menn sliter med diagnosen for tidlig sædavgang.  Foto: Wisky - Fotolia
FOR TIDLIG SÆDAVGANG: Over 20 prosent av alle menn sliter med diagnosen for tidlig sædavgang. Foto: Wisky - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du har lenge sett frem til denne etterlengtede kvelden sammen med partneren din – kanskje har du fantasert om hvordan dere skal gi hverandre tusen ømme kyss, utveksle romantiske fraser og elske i en evighet.

Endelig er dere i gang og alt føles helt perfekt, men så skjer det uventede. Før du rekker å fortelle han hvor godt det føles er det hele over, i alle fall for han.

Høre dette kjent ut? Da er dere ikke alene.

LES OGSÅ: Dette gjør lite sex med kroppen

Svært vanlig problem

Siv Gamnes, spesialist i Sexologisk rådgiving, forteller til KK.no at for tidlig sædavgang er et problem mange menn sliter med.

- Veldig mange menn sliter med dette fra tid til annen, men for å få diagnosen for tidlig sædavgang kreves det at dette skjer regelmessig – altså omtrent hver eneste gang.

- Ser man bort fra dem som sliter med det av og til, så regner man med at omtrent 20 prosent av menn er innenfor denne diagnosen i perioder i løpet av livet, sier hun.

Videre forteller hun at man skiller mellom to typer for tidlig sædavgang.

- Man deler det inn i primær og sekundær for tidlig sædavgang. Primær betyr at man alltid har hatt det, at man ikke har klart å holde igjen fra første sædavgang. Sekundær betyr at man har hatt vanlig funksjon, og så plutselig begynt å bli plaget med for tidlig sædavgang.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer