Sex

Kommer han for tidlig?

Her er legens råd.

VANLIG PROBLEM: For tidlig utløsning er det vanligste seksuelle problemet for menn. Foto: Image Source/AOP
VANLIG PROBLEM: For tidlig utløsning er det vanligste seksuelle problemet for menn. Foto: Image Source/AOP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
For tidlig utløsning er det vanligste seksuelle problemet menn/gutter sliter med, men det finnes råd, skriver Lommelegen.no.


Sjekk også hvilken stilling han holder lengst i.

Onaner først

Det første man kan prøve, dersom han kommer omtrent før han har tatt den inn, er å onanere en gang før samleiet. Slik unngår han å være for følsom i penis og sjansen er stor for at han ved å gjøre dette bruker lengre tid på å komme uner samleiet.
 • Kjæresten onanerer konstant
 • Seksuelt frustrerte fruer

 • Bort med presset

  En annen ting er at for tidlig utløsning som oftest henger sammen med litt «prestasjonspress», altså at man stresser seg opp og tenker at man ikke må komme fort. Dessverre så skjer da det motsatte i stedet, skriver Dr. Haakon Aars som er lege og sexolog som svar til en leser som opplever dette.

  Utløsningssenteret, som sitter i hjernen, har nemlig den egenskap at når man tenker man ikke må komme, da reagerer det motsatt. Ergo: det er et godt tips å prøve og roe det hele ned og ikke tenke for mye på utløsningen.
 • Når manndommen svikter
 • Vanlig at han ikke får den opp

 • Lykkepiller?

  Det er også allment anerkjent at det å ta en lykkepille 1-2 timer før samleiet over en viss tid eller å ta en sik tablett hver dag i noen uker kan hjelpe, ifølge Aars. Antidepressiva kan nemlg utsette utløsningen, men trikset er at man ved å jukse litt får man en kontroll over utløsningen som gjør at man vil kunne fungere uten tabletter etter en tid.
 • Èn gang til
 • Sex på hjernen
 • Sex som varer og varer
 • Gi ham bedre orgasmer
 • Ti myter om sex

 • Les også psykolog Peder Kjøs stor guide om sex-timing her.

  Eller prøv noe av dette:

  1. Kunstpause
  I kampens hete, ta deg en aldri så liten kunstpause, gjerne akkompagnert av et godt grep rundt junior rett under penishodet, for å roe deg ned litt.

  2. Kegel-øvelser
  Kegel-øvelser eller bekkenbunnsøvelser er ikke bate for kvinner. Dette er øvelser som handler om å knipe for så og slappe av i bekkenmusklene. Gjør dette hver dag og du vil bli mer utholdende i sengen.

  3. Korte støt
  Tut og kjør med dype harde støt er ikke veien å gå dersom du vil at det skal gå for deg og det i en fei. Små grunne støt er mye lurere, altså støt som kun penetrerer de første 5-7 centimeterne av skjeden hennes.

  4. Damene først
  Det har sjelden vært mer fordelaktig å være en ekte gentleman. La henne komme først så er du allerede verdig tittelen superelsker.

  5. Andre omgang
  For å sikre deg noen stjerner i boka til sist, vurder og slå til med en ekstraomgang. De færreste menn kommer raskt andre gang så hvorfor ikke imponere henne med en utholdenhet av en annen verden en dag dere er i det lidenskapelige hjørnet?

  Har han det motsatte problemet? Sjekk Peder Kjøs tips til «trege menn» her.

  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer