Helse & Livsstil

Kompiser kaster klærne

Disse gutta vil gjerne henge på veggen din.

Her er et av bildene som skal inn i akt-kalenderen til Drammens-kompisene. Thomas Røgeberg står bak prosjektet og bakerst på dette bildet. (Foto: Knut Hoftun Knudsen)
Her er et av bildene som skal inn i akt-kalenderen til Drammens-kompisene. Thomas Røgeberg står bak prosjektet og bakerst på dette bildet. (Foto: Knut Hoftun Knudsen) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
De beskriver seg selv som «30-40 veltrente menn i størrelsen small til xx large». Og de vil gjerne bli sett. Kompisgjengen fra Drammen har møttes i fem-seks år for å spille fotball, i den tro at de skulle komme i bedre form. Da det ikke skjedde måtte de finne på noe annet. Resultatet ser du litt av her; en fotokalender av 24 karer i all sin avkledde prakt.

Ideen ble til på fest

- Det startet med at kjæresten min hadde fått tatt noen aktbilder, som var veldig fine. Hun utfordret meg til å gjøre det samme, forteller Thomas Røgeberg, initiativtaker til nakenkalenderen. Røgeberg tok den litt lenger. Under et festlig lag med fotballkompisene fikk han dem med på å lage en akt-kalender for 2009, som både skulle være til fornøyelse og nytte.

Satser friskt

Kalenderen trykkes nemlig i 1500 eksemplarer, som legges ut til salg for kr. 150 per stykk. Inntektene går til Kirkens Bymisjon og deres prosjekt «Friminuttet», for barn i drammensområdet som trenger litt ekstra oppmerksomhet og støtte. Både fotograf og grafisk designer har stilt opp gratis, og i tillegg satser kompisene på sponsorinntekter. Går det slik de håper, kan de få inn nærmere 200 000 kroner til prosjekt «Friminuttet».- Er det litt ekshibisjonisme såvel som gode hjerter som driver dere til dette?- Helt klart, i alle fall for min del, ler Røgeberg.

Ingen kroppskvaler

- Jeg har ingen kvaler for å vise litt kropp. Noen vi kanskje mene jeg har kastet skjorta litt for ofte - i festlig sammenheng.- Og hvem er målgruppen for kalenderen?- Kvinner, rett og slett. Sånne som deg, og lesere av kk.no. Vi stiller kroppene våre til disposisjon for en god sak. Vi går ikke av veien for at noen menn kan ha interesse for kalenderen også, mener Røgeberg. Han føyer til at kalenderen selvsagt er for alle som ønsker å støtte og hjelpe barna som er knyttet til prosjekt «Friminuttet». Kalenderen vil være i salg på nett fra i høst, samt i ulike butikker i Drammen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer