Fysisk Form

Kondis har ikke alltid sammenheng med vekt

Men vet du hvorfor?

Å VÆRE I GOD FYSISK FORM: Kan man være kraftig men likevel i god form? Det har eksperten gitt oss svaret på.  Foto: berc - Fotolia
Å VÆRE I GOD FYSISK FORM: Kan man være kraftig men likevel i god form? Det har eksperten gitt oss svaret på. Foto: berc - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Vi har lett for å tenke at en tynn kropp betyr en sunn kropp, men er det nødvendigvis slik? 

Eller kan en person som har noen kilo ekstra være vel så sunn og i god fysisk form som en som er normalvektig? 

LES OGSÅ: Derfor går overvektige raskere ned i vekt

Kraftige kan være i fysisk god form  

Christine Sundgot-Borgen, som har master i fysisk aktivitet, helse og idrettsernæring, og er vitenskapelig assistent ved Norges Idrettshøyskole, forteller at en kraftig person fint kan være i god fysisk form. 

- God fysisk form, om det handler om styrke, utholdenhet eller kondisjon kan i prinsippet utvikles og vedlikeholdes av alle kroppsformer. Utvikling av stor muskelkraft eller hjertets slagkapasitet er eksempler på egenskaper som man kan trenes opp.  

- En ellers frisk person med høy fettprosent har samme mulighet til å utvikle en god fysisk form, enten det er styrke, kondisjon eller utholdenhet. Det handler kun om hvor vidt man utsetter kroppen for belastning, og hvor vidt man lar kroppen restituere seg til å håndtere denne belastningen bedre neste gang. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer