Emoji

Kondom-emoji tilgjengelig på iOs og Android

Den nye funksjonen tar «sexting» til et nytt nivå... MTV vil forebygge HIV og AIDS ved hjelp av nye emojier.

KONDOM EMOJI SKAL VÆRE MED OG FORBYGGE HIV: Nå lanserer MTV nye «kondom-emojier» for å øke bevisstheten rundt den dødelige kjønnssykdommen. Foto: Shutterstock
KONDOM EMOJI SKAL VÆRE MED OG FORBYGGE HIV: Nå lanserer MTV nye «kondom-emojier» for å øke bevisstheten rundt den dødelige kjønnssykdommen. Foto: Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Kjønnssykdommer har vært et hett tema i årevis, og antall smittede går i bølgedaler både på lands- og verdensbasis.

Heldigvis er de fleste kjønnsykdommer ikke-dødelige (selv om de kan oppleves som svært ubehagelige), men det finnes også dem som kan bli livstruende.

Én av dem er HIV, som er en sykdom som gjerne smittes via blod eller ubeskyttet sex.

Det har tidligere blitt satt i gang flere store kampanjer for å øke bevisstheten rundt sykdommen, og nå har også MTV kastet seg på bølgen.

LES OGSÅ: Slik sier du nei til sex uten kondom

Kondom-emoji

Kanalen har lansert «kondom-emojier» for å gjøre det lettere for unge mennesker å snakke om sikker sex, og dermed hjelpe til med å forebygge både HIV og AIDS.

SIKKER SEX: Disse nye «kondom-emojiene» skal gjøre det enklere for unge mennesker å snakke om sikker sex. Foto: Skjermdump
SIKKER SEX: Disse nye «kondom-emojiene» skal gjøre det enklere for unge mennesker å snakke om sikker sex. Foto: Skjermdump Vis mer

− I dag er emojier blitt en del av dagligtalen til ungdom verden over. Vi håper at de nye ikonene vil gjøre det litt enklere for ungdom å snakke om sikker sex på en måte som føles tryggere for dem, sier David Lincoln Blom, markedssjef for MTV i Norden, i forbindelse med emoji-nyheten. 

Du kan selv laste ned emojiene på denne linken. God sexting!


Her smittes flest med HIV

I fjor ble det til sammen registrert 249 HIV-tilfeller i Norge.

184 var menn, 65 var kvinner og de fleste av dem oppga at de er heteroseksuelle.

Det viser tall fra Folkehelseinstituttet, som forteller at smitten blant heteroseksuelle i Norge øker.

LES OGSÅ: Lenge siden du testet deg?

Mens en del blir smittet her til lands, blir også en del smittet mens de er utenlands.
 

Får sykdommen i Thailand

Blant 130 heteroseksuelle personer som ble registrert som HIV-positive i 2014, ble 47 smittet i Norge.

83 ble smittet utenlands, og ifølge Folkehelseinstituttet skiller spesielt Thailand seg ut som landet hvor mange heteroseksuelle smittes.

Blant heteroseksuelle som smittes her til lands, vet man ikke hvor i Norge de smittes. Blant homofile blir klart flest smittet i hovedstaden.

LES OGSÅ: – Vet ikke at de er HIV-smittet

Det forteller Irena Jakopanec ved Universitetet i Oslo, ifølge Forskning.no. Jakopanec har nylig tatt doktorgrad på HIV, syfilis og gonoré blant menn som har sex med menn i Norge.

I april i år var det diagnostisert 5622 HIV-positive i Norge, 3803 menn og 1819 kvinner.

HIV: Vi vet det egentlig så godt, men hvor nøye er du? Den eneste måten å unngå smitte på, er ved å bruke kondom.  Foto: Scanpix
HIV: Vi vet det egentlig så godt, men hvor nøye er du? Den eneste måten å unngå smitte på, er ved å bruke kondom. Foto: Scanpix Vis mer

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer