Emoji

Kondom-emoji tilgjengelig på iOs og Android

Den nye funksjonen tar «sexting» til et nytt nivå... MTV vil forebygge HIV og AIDS ved hjelp av nye emojier.

KONDOM EMOJI SKAL VÆRE MED OG FORBYGGE HIV: Nå lanserer MTV nye «kondom-emojier» for å øke bevisstheten rundt den dødelige kjønnssykdommen. Foto: Shutterstock
KONDOM EMOJI SKAL VÆRE MED OG FORBYGGE HIV: Nå lanserer MTV nye «kondom-emojier» for å øke bevisstheten rundt den dødelige kjønnssykdommen. Foto: Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Kjønnssykdommer har vært et hett tema i årevis, og antall smittede går i bølgedaler både på lands- og verdensbasis.

Heldigvis er de fleste kjønnsykdommer ikke-dødelige (selv om de kan oppleves som svært ubehagelige), men det finnes også dem som kan bli livstruende.

Én av dem er HIV, som er en sykdom som gjerne smittes via blod eller ubeskyttet sex.

Det har tidligere blitt satt i gang flere store kampanjer for å øke bevisstheten rundt sykdommen, og nå har også MTV kastet seg på bølgen.

LES OGSÅ: Slik sier du nei til sex uten kondom

Kondom-emoji

Kanalen har lansert «kondom-emojier» for å gjøre det lettere for unge mennesker å snakke om sikker sex, og dermed hjelpe til med å forebygge både HIV og AIDS.

− I dag er emojier blitt en del av dagligtalen til ungdom verden over. Vi håper at de nye ikonene vil gjøre det litt enklere for ungdom å snakke om sikker sex på en måte som føles tryggere for dem, sier David Lincoln Blom, markedssjef for MTV i Norden, i forbindelse med emoji-nyheten. 

Du kan selv laste ned emojiene på denne linken. God sexting!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer