Helse & Livsstil

Krevende enebarn

Hvor i søskenflokken du befinner deg, styrer personligheten din i stor grad. Sjekk hvordan fødselsrekkefølgen preger deg og søsknene dine.

Krevende enebarn
Publisert
Sist oppdatert
Om du er enebarn, eldst, yngst eller mellomste søsken preger personligheten din, hevder den britiske psykologen Kevin Leman. Enebarn beskrives ikke uventet som krevende, mens førstefødte gjerne er naturlige ledere. Kjenner du deg igjen?

Enebarn
Er du enebarn er sjansen stor for at du er initiativrik, målrettet og ekstremt velorganisert både jobbmessig og privat. Enebarn har en tendens til å være opptatt av fakta, ideer og detaljer og mange enebarn trives svært godt med mye ansvar.

Negative karakteristika ved enebarn er at de kan være i overkant krevende, de hater å innrømme det hvis de tar feil og er dårlige til å håndtere kritikk.

Førstefødte
Hvis du er eldst i søskenflokken er du høyst sannsynlig en god ledertype som oppnår mye. Hvis du sjekker hvor politikere, bedriftsledere og ulike talspersoner er plassert i søskenflokken, vil du i svært mange tilfeller se at de er eldst. Er du eldstemann, har du også en tendens til å være ekstra omsorgsfull og opptatt av at folk rundt deg skal ha det bra. Førstefødte kan også være sterke og veldig geskjeftige, og opptatte av at ting skal gjøres riktig i første forsøk.

At førstefødte kan virke litt skremmende i all sin selvsikkerhet og pågåenhet, kan av enkelte bli oppfattet negativt. Og har du en skikkelig besserwisser på kontoret, er det gode muligheter for at hun er eldst i søskenflokken.

Midt i flokken
Befinner du deg mellom eldre og yngre søsken, er du antakelig diplomaten i familien. Mellomste søsken er svært gode på menneskelige relasjoner, og er opptatt av å tilfredsstille andres behov. De satser på harmoni og ro på jobb og privat, og er svært gode på å se flere sider av en sak, derfor er de utmerkete i meklerroller.

Problemet med personer midt i søskenflokken er at de har en tendens til å viske ut seg selv i forsøk på å bli likt av alle. De er dårlige på å sette grenser, og kan være konfliktsky på grensen til det selvutslettende.

Yngstemann
Er du yngst i søskenflokken? Da er du sannsynligvis omgangskretsens gledesspreder. Yngstemenn elsker å underholde andre og har svært velutviklede sosiale egenskaper. De er utadvendte, risikovillige mennesker som får ekstra energi av å omgås andre.

Ulempen med yngste søsken er at de kjeder seg fort og kan være utålmodige. De er redde for avvisning og blir fort ufokuserte – i tillegg har yngstemenn en tendens til å bli litt vel selvopptatte nå og da.

(Kilde: iVillage )

Krevende enebarn
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer