Helse & Livsstil

Krever flere pappa-uker

Får Ap-kvinnene det som de vil, blir en større del av fødselpermisjonen forbeholdt far.

Foto: www.imagesource.com
Foto: www.imagesource.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Det brygger opp til et nytt slag i regjeringen om pappapermisjonen. Denne helgen vedtok kvinnenettverket i Oslo Arbeiderparti at en tredel av foreldrepermisjonen skal settes av til far.

Barne- og likestillingsminister Manuela Ramin-Osmundsen (Ap) går langt i å støtte forslaget.

– Om vi skal vurdere en ny modell for inndelingen av foreldrepermisjonen, er det vanskelig å se bort fra de positive effektene som Island har opplevd etter at de innførte en tredeling av foreldrepermisjonen, sier Ramin-Osmundsen til Dagsavisen.

I dag har nybakte foreldre rett til 44 ukers fødselspermisjon med full lønn. De kan dele permisjonen slik de selv vil, men de tre første ukene er forbeholdt mor, og seks uker etter fødselen er forbeholdt far.

Tredelingsmodellen fra Island sikrer fedrene en tredel av permisjonstiden. En tredel er til mor, mens den siste kan foreldrene selv bestemme over.

Ramin-Osmundsen åpner for at hun vil komme med et forslag til endring i permisjonsordningen allerede til våren.

Kvinnenettverket i Oslo Ap er imidlertid utålmodig, og mener permisjonsdebatten har gått i stå.
– Vi synes det er på tide at mødrene gir fra seg deler av permisjonen og at fedrene tar i mer. Dagens ordning er blitt en bremsekloss i likestillingsarbeidet. Vi ser at kvinner taper på arbeidsmarkedet, sier leder Gro Tvedt Anderssen i kvinnenettverket. (©NTB)

Les Bente E. Engelands leder: Pappa gjør opprør

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer