Helse & Livsstil

Krever forbud mot sexkjøp

Oslo Ap følger KK-redaktørens forslag og går inn for lovforbud mot sexkjøp.

Krever forbud mot sexkjøp
Publisert
Sist oppdatert
Forslaget om å kriminalisere sexkjøp ble vedtatt med stort flertall på representantskapsmøtet i Oslo Arbeiderparti tirsdag.

I forslaget bes regjeringen om å jobbe for en ny lov som kriminialiserer kjøp av seksuelle tjenester.

På lederplass i KK som var i salg fra mandag denne uken, tar sjefredaktør Bente E. Engesland til orde et forbud:

«Oslo er blitt en fristad for sexhandel. Menneskesmuglere, halliker og horekunder betrakter Norges hovedstad som en attraktiv base. Politikere og kvinneaktivister som tar på dette med silkehansker, bør oppsøke Oslos «Red Light District». Norges liberale holdning til prostitusjon trekker nemlig til seg hardbarket, organisert kriminalitet.» skriver Engesland.
 • Klikk her og lese hele lederen «Forby sexslaveri»

 • Oslo Ap går også inn for at Oslo Politidistrikt gjenoppretter prostitusjonsenheten og at Oslo Kommune skal styrke og utvide hjelpetiltak, som blant anne krisesentere, for prostituerte kvinner og barn.
 • Les hele Oslo Aps forslag her

 • - Det handler om normer. Vi vil ikke ha et samfunn der man kan kjøpe mennesker, sier nestleder Anne Lise Ryel i Oslo Ap til Avisenes Nyhetsbyrå. Hun stemte selv for forslaget etter noe tvil.

  LO-leder Gerd-Liv Valla, AUF og Hordaland Arbeiderparti er blant dem som har tatt til orde for kriminalisering. De øvrige regjeringspartiene er delt på midten i for eller imot et lovforbud. Får Oslo Ap med seg resten av partiet, kan det bli stortingsflertall for lovforbud mot sexkjøp.

  Sverige har allerede forbudt sexslaveri. Finland og Estland vurderer å følge etter.
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer