<strong>EKSPERT:</strong> Johanna Grønneberg Mesa jobber som personlig trener både i Hollywood og i Norge. Forskjellen på treningsønskene er stor. Foto: Silje Ulveseth
EKSPERT: Johanna Grønneberg Mesa jobber som personlig trener både i Hollywood og i Norge. Forskjellen på treningsønskene er stor. Foto: Silje Ulveseth Vis mer

Trening

– Krever høyere rumpe innen torsdag

Hollywood-kundene er ikke som de norske, ifølge personlig trener Johanna Grønneberg Mesa.

Publisert
Sist oppdatert
I forbindelse med lanseringen av treningssenteret Elixias nye treningsprogram «Fast, Fit & Fabulous» på Bjørvika, gav personlig trener og kjendisreporter Johanna Grønneberg Mesa et innblikk i de siste treningstrendene fra Hollywood.

– Jeg synes kombinasjonen av denne treningstimen er bra. I Hollywood kreves det ofte raske resultater, og denne timen kan gi deg den følelsen. Jeg liker også fabulous-delen, med at du skal holde hodet hevet og være stolt av deg selv, sier Grønneberg Mesa til KK.no.

Se bilder fra treningsprogrammet nederst i artikkelen.

Vil ha «quick fix»Fakta om «Fast, Fit & Fabulous»


Timen er delt inn i tre deler:
 • Fast - hurtighet og spenst trening.
 • Fit - Funksjonelle øvelser som styrker hele kroppen, her brukes ytre belastning.
 • Fabulous – Smidighetstrening som «makes you feel fabulous».

 • Fordeler:
 • Du trener hele kroppen på 55 min
 • Du vil få ca. 15 min til å trene hver av delene. Dette øker innsatsviljen og motivasjonen og gjør at du yter enda bedre underveis i din trening.
 • Hurtighet og eksplosivitet
 • Styrke – for hele kroppen
 • Smidighet – viktig for en optimalt fungerende kropp
 • En optimalt trent kropp med stor funksjonalitet
 • Få følelsen av å være fabulous


 • – Hva er forskjellen på de som trener i Hollywood og de som trener i Norge?

  – I Hollywood er man opptatt av en «quick fix». Det handler ikke så mye om at de skal gå ned i vekt, men det er mye fokus på små ting, som at «jeg vil ha en sixpack innen da og da» eller «jeg vil ha rumpa litt høyere innen torsdag», forteller Grønneberg Mesa.

  Tidligere har det vært mye fokus på «sculpting» i Hollywood, altså trening som former kroppen. Men nå har trendene endret seg litt.

  – Nå er det kult å være sterk. Men det som er litt synd er at det nå er de fryktelig tynne menneskene som skal bli sterke - og da helst innen torsdag, forteller hun med glimt i øyet.

  LES OGSÅ: Tilbake i toppform - bare 4 uker etter fødselen!

  Måtte trene på flyet

  Grønneberg Mesa har blant annet hjulpet stjerneskuespillerinne Natalie Portman med å komme i form for filmen «Thor: The Dark World». Der er det også raske endringer som gjelder.

  – Det er designet trening. Hun skal se ut som hun er en bokser, selv om hun aldri før har bokset og egentlig driver med ballettdansing, forklarer hun.

  – Er det mye divanykker blant Hollywood-kjendisene?

  – Åh, ja! Det vil gjerne at du skal trene de hvor som helst - gjerne på et fly! «Johanna, jeg vil trene nå.» «Nå?» Og da må vi trene, forteller den personlige treneren.

  – Men hvordan trener du i et fly, da?

  – Det var et privatfly, så vi hadde litt mer plass enn hva man normalt har på et fly. Jeg har alltid med meg en liten bag med treningsutstyr, men det gjelder å finne på smarte løsninger, sier hun.

  LES OGSÅ: Johanna om fødselen

  <strong>HOLLYWOOD FØR TRENING:</strong> Superentusiastiske i blikket. Foto: Silje Ulveseth
  HOLLYWOOD FØR TRENING: Superentusiastiske i blikket. Foto: Silje Ulveseth Vis mer
  <strong>NORDMENN FØR TRENING:</strong> Tilbaketrukne og sjenerte. Foto: Silje Ulveseth
  NORDMENN FØR TRENING: Tilbaketrukne og sjenerte. Foto: Silje Ulveseth Vis mer

  Vil ha litt Hollywood i Norge

  Grønneberg Mesa håper at treningstimer som «Fast, Fit & Fabulous» kan endre nordmenns syn på trening og treningsglede.

  – I Hollywood ser kundene slik ut før jeg starter en treningstime, sier Grønneberg Mesa og smiler fra øre til øre:


  – Mens i Norge ser de slik ut:


  Hun håper trenden vil snu og at nordmenn kvitter seg med den norske tankegangen «jeg skal ikke ha det gøy».

  – Timen skal gjøre deg stolt, sterk og tøff, og det er på tide at norske damer føler seg slik. Du skal føle deg litt bedre enn det du gjorde da du kom inn i salen, påpeker kjendistreneren.

  Se bilder av treningsprogrammet «Fast, Fit & Fabulous» her:
  <strong>Tv-profil Johanna Grønneberg Mesa (33) har blant annet jobbet for E!-entertainment, «Ja, vi elsker Hollywood», og er, i tillegg til å være personlig trener, aktuell med sitt eget tv-show - «Johanna:</strong> Prosjekt baby» på TLC. Her står hun sammen med Jannike Pedersen, kompetanseansvarlig i Elixia. Foto: Tor Lie/ Trigger
  Tv-profil Johanna Grønneberg Mesa (33) har blant annet jobbet for E!-entertainment, «Ja, vi elsker Hollywood», og er, i tillegg til å være personlig trener, aktuell med sitt eget tv-show - «Johanna: Prosjekt baby» på TLC. Her står hun sammen med Jannike Pedersen, kompetanseansvarlig i Elixia. Foto: Tor Lie/ Trigger Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer