Fuktighetskrem

Krisehjelp for huden dagen derpå

Det er ikke bare hodet og magen som preges av et litt for festlig lag.

DAGEN DERPÅ: Med noen enkle triks, får du gløden i ansiktet tilbake. Foto: Thinkstock
DAGEN DERPÅ: Med noen enkle triks, får du gløden i ansiktet tilbake. Foto: Thinkstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
For mange blir det gjerne litt mer alkohol og litt mindre søvn nå i slutten av desember.

Da er det ikke nødvendigvis en fest å se seg selv i speilet neste morgen.

Ikke bare er det muligens noen sminkerester igjen fra gårsdagens festlige lag. Kanskje opplever du også hoven og dehydrert hud, røde øyne og tørre, sprukne lepper dagen derpå.

LES OGSÅ: Ble festen litt for bra i natt?

RENS GODT: Gi huden en god start på dagen med å rense den godt to ganger. Første ansiktsvask fjerner sminkerester og overflatesmuss. Andre vask renser faktisk huden din. Foto: Vitalij Geraskin - Fotolia
RENS GODT: Gi huden en god start på dagen med å rense den godt to ganger. Første ansiktsvask fjerner sminkerester og overflatesmuss. Andre vask renser faktisk huden din. Foto: Vitalij Geraskin - Fotolia Vis mer

Rens huden godt – to ganger

Selv om du vet at du bør fjerne sminken før du legger deg, selv når festen blir skikkelig, skikkelig god, er det vel en liten sjanse for at du fortsatt har noen sminkerester i fjeset når du våkner. Start med å fjerne disse!

Rens huden to ganger – den første gangen fjerner alle sminkerester og annet overflatesmuss, mens den andre gangen faktisk renser huden din.

– Går kveldsrensen i vasken kan man rette opp «skaden» ved å ta en grundigere rens dagen etter og legge en fuktighetsmaske som erstatter den tapte fuktigheten i huden, sier Kjersti Johansen, nordisk fagsjef hos Dermanor.


LES OGSÅ: Vakrere hud på ti minutter

Har du det travelt og skal rett i neste juleselskap? Spray en fuktighetsgivende spray over hele ansiktet før du smører deg godt med fuktighetskrem og lar den trekke litt inn i huden før du sminker deg.

Har du ti minutter ekstra? Gå for en fuktighetsgivende maske.

LES OGSÅ: La ansiktsmasken sitte på over natten

Gi huden næring

Etter at du har vært på fest, kan huden virke tørr og uten glød. Prøv deg fram med fuktighetsmasker og -kremer som inneholder hyaluronsyre. Hyaluronsyre er en fuktighetsbevarende syre som også finnes i huden naturlig.

Se kjøpetips:


LES OGSÅ: Ansiktsmaskene du trenger nå

Unngå sterke såper og varmt vann

Både varmt vann og såpe tørker ut huden din, så for å gjenopprette fuktbalansen etter en kveld på vift, kan du med hell være forsiktig med såpebaserte renseprodukter.

Vær også forsiktig med peeling og sterke hudbehandlinger. Disse kan gjøre huden sartere og mindre beskyttet mot kaldt vær.

Unngå dessuten lange, varme bad. Glovarmt vann kan føre til at fuktigheten preller av på huden din. Skru ned temperaturen litt, eller kutt ned tiden for å kompensere.

LES OGSÅ: Ble det sent i går?

Trøtte, hovne øyne

Hvis området rundt øynene dine er hovent, trenger du kulde og lett press. Det aller beste er om du har en øyemaske (gjerne en i plast med gelé inni) liggende i kjøleskapet som du kan legge over øynene i noen minutter.

Ellers kan du væte noen bomullsdotter og hive dem i fryseren i et par minutter. Pass på så de ikke fryser, men bare er kalde. Legg dem så over lukkede øyne og press veldig forsiktig.


Påfør en øyegelé eller øyekrem over området rundt øynene. Hvis du ikke har kjempelyst til å få fart på rynkedannelsen rundt øynene (og hvem har vel det?), så bør du unngå å dra i huden.

Ta heller litt krem eller gelé på en finger og legg små prikker rundt hele øyet. Press deretter produktet lett inn i huden med en finger. Bruk gjerne litt tid på dette, det sies nemlig at det lette trykket kan bidra til å sette i gang lymfedrenasjen, som igjen kan dempe hovenheten.

Et godt tips er også å oppbevare øyegeleen din i kjøleskapet, så kvitter du deg med hovne øyne i en fei hver eneste morgen.

LES OGSÅ: Smarte sminketriks når du er syk

Kyssbare lepper

Hvis leppene dine er veldig tørre og flakete, kan du starte med en lett eksfoliering.

Du kan blande litt sukker og olivenolje til en tjukk masse og gni den godt over leppene før du skyller av. Bruk en finger eller en myk tannbørste (ikke den du pusser tennene med) til å få av flakene.

Dersom de bare er litt tørre, kan du ta litt vaselin eller en god, fet leppepomade på leppene og eksfoliere med en Q-tip. Rull bomullspinnen over leppene til eventuelle flak er borte.

Påfør en god leppepomade og la den sitte på mens du sminker resten av ansiktet – kanskje fant du en ny favoritt i vår store leppepomadetest?

Smink deg lite, men effektivt

Og når det gjelder sminke dagen derpå, gjelder «less is more»-prinsippet. Bruk heller tiden din på å få fukt tilbake i huden.

Hvis huden din ikke er veldig rød, kan du hoppe over foundation og bare bruke en concealer akkurat der du trenger det. Dersom du ønsker en litt jevnere hudtone, kan du gjerne gå for en lett og lysreflekterende variant, det vil også gi huden litt glød.


Har du dehydrert hud, ser det bare verre ut jo mer produkt du pakker på, så vær lett på labben og bruk bare akkurat så mye du trenger.

Legg en concealer på områder med urenheter eller pigmentflekker. Har du mørke ringer under øynene, pass på at du tar concealer bare der huden er mørk.

LES OGSÅ: Slik sminker du vekk kvisene

Fjern rødhet i en fei

Et lite triks hvis du har mye rødhet i øynene eller bare vil se litt mer våken og utvhilt ut, er å bruke en lys kajal på den nedre våtkanten.

Hvit kajal ser veldig unaturlig ut, så unngå det. Gå heller for en hudfarget variant. Bare prøv, du vil se mer opplagt ut med en gang!

Hvis fargen på leppene dine er ujevn, kan du bruke en nøytral lipliner til å jevne den litt ut. Påfør den veldig forsiktig over hele leppen.

Avslutt med en lipgloss med en naturlig farge eller en leppepomade. Det viktigste er at leppene dine får fukt og ser hydrerte ut. Har du et leppeprodukt som lukter ekstra friskt og godt, kan jo det også være med å løfte humøret ditt litt.

LES OGSÅ: Ikke peel huden for ofte

KJØL NED: Er øynene dine hovne, kan du legge på kalde omslag for å få hevelsen til å gå ned. Nok en grunn til å lukke øynene i noen ekstra minutter? Ja, takk! Foto: studiovespa - Fotolia
KJØL NED: Er øynene dine hovne, kan du legge på kalde omslag for å få hevelsen til å gå ned. Nok en grunn til å lukke øynene i noen ekstra minutter? Ja, takk! Foto: studiovespa - Fotolia Vis mer
TØRRE LEPPER: Leppepomade er et must dagen derpå.  Foto: Astrid Waller
TØRRE LEPPER: Leppepomade er et must dagen derpå. Foto: Astrid Waller Vis mer
EFFEKTFULLT: Litt kremrouge i kinnene kan gjøre mye for å gi deg litt glød i ansiktet igjen. Hold deg til kremprodukter når huden er veldig dehydrert.  Foto: Astrid Waller
EFFEKTFULLT: Litt kremrouge i kinnene kan gjøre mye for å gi deg litt glød i ansiktet igjen. Hold deg til kremprodukter når huden er veldig dehydrert. Foto: Astrid Waller Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer