Helse & Livsstil

Kroppsglade kvinner spiser sunnere

Vil du spise sunnere? Bli glad i kroppen din først.

Publisert
Sist oppdatert
Du har kanskje tenkt at det å være misfornøyd med én eller flere kroppsdeler gjør at du får et mål å strekke deg etter som sørger for å holde sunnhetsfokuset i sjakk? Ny forskning tyder på at det er helt feil.En ny studie fra Ohio State University viser nemlig at kvinner som er glade i kroppen sin slik den er - uansett «feil» og mangler, i større grad velger sunn mat enn kvinner med et mer negativt kroppsbilde. - Funnene våre indikerer at den årsakene som kvinner vanligvis har for å legge om kostholdet - misnøye med egen kropp - kan slå tilbake på dem, sier en av studiens medforfattere, Tracy Tylka, i en pressemelding. - Det kan være slik at kvinner må lære seg å akseptere kroppen sin dersom de skal få bedre kostvaner, sier Tylka. Studien, som inkluderte nesten 600 kvinner, fokuserte på såkalt «intuitiv spising», et konsept som går ut på å spise basert på faktisk sult- og metthetsfølelse, i stedet for å spise som et resultat av følelser og situasjoner. Tidligere forskning har vist at intuitiv spising kan deles opp i tre deler:
 • Betingelsesløs tillatelse til å spise hva du vil og når du vil, så sant du er sulten
 • Spising basert på fysiske heller enn psykiske årsaker
 • Kunsten å stole på sult- og metthetsfølelse for å avgjkøre når og hvor mye man bør spise
 • - Mange tror at dersom du gir folk lov til å spise akkurat hva de vil når de vil, kommer de til å overspise og legge på seg mange kilo, men det stemmer ikke overens med våre funn, sier Tylka. En studie som ble publisert tidligere i år, viste at kvinner som sverget til intuitiv spising, hadde lavere gjennomsnitts-BMI enn kvinner som ikke gjorde det.- Det virker utrolig, men det er sant. Hvis du lytter til kroppens signaler når du skal avgjøre hva, når og hvor mye du skal spise, kommer du ikke til å overspise - i stedet vil du spise passelige mengder næringsrik mat, sier Tylka.Les også:
 • Ned i vekt med trivsel
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer