Visste du at frukt og grønt har skylden for 1 av 4 tilfeller av matforgiftning?
Du skal naturligvis ikke slutte å spise sunt, fem om dagen er viktig for å sikre at du får i deg nok vitaminer og mineraler.
Men, det blir stadig viktigere å vaske råvarene godt før du serverer og spiser dem. Og blant matvarene som bør vaskes ekstra nøye, er enkelte krydderurter.
LES OGSÅ: Bruker du sukkererter i salaten?
Importert fra varmere land
Frukt og grønt er ifølge Forskning.no stadig oftere synderen når du blir dårlig av maten du har spist.
I tillegg viser tall fra EFSA (EUs ekspertpanel for risikovurderinger) at frukt og grønt i perioden 2007 til 2011, var smittekilden i 26 prosent av alle tilfeller av matforgiftning.
Og selv om du skal være nøye med å skylle all frukt og grønt, så er det enkelte råvarer du bør være ekstra nøye med.
– Vær spesielt oppmerksom på spiseklare salatgrønnsaker og krydderurter importert fra varmere land, har rådgiver Marit Lilleby Kvarme i Mattilsynet tidligere fortalt til KK.no.
Årsaken er at det varme klimaet øker bakteriefloraen. I tillegg er tilgangen på rent vann dårligere, det samme gjelder gjerne kunnskapen om hygienisk matproduksjon.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger