KRYDRET OKSEFILET MED QUINOA: En deilig salat- også uten kjøtt! Foto: All Over Press
KRYDRET OKSEFILET MED QUINOA: En deilig salat- også uten kjøtt! Foto: All Over Press Vis mer

Dagens Sunne

Krydret oksefilet med quinoa

Restene fra denne deilige middagen blir selvfølgelig morgendagens lunsj!

Til 2 personer

Dette trenger du:
400 g oksekjøtt, f. eks indre- eller ytrefilet, mørbrad eller flatbiff
1 ts spisskummen, malt
1 ts chilipulver eller en chiliblanding
salt og nykvernet pepper
30 g quinoa (finnes i større dagligvare samt helsekost, bland gjerne flere typer)
50 g bulgur (i større dagligvarebutikker samt type tyrkiske grønnsakhandlere)
½ ss olivenolje
½ ss sitronsaft
200 g tomater
2-3 vårløk
1 håndfull mynteblader
½ dl hakket persille
100 g fetaost i terninger, helst mager type eller mager gulost

LES OGSÅ: Bytt ut ris og pasta med quinoa

Slik gjør du:
1. Krydre kjøttet med spisskummen, chili, salt og pepper.
2. Kok quinoa og bulgur etter anvisning på pakken.
3. Bland sammen med olivenolje og sitronsaft, salt og nykvernet pepper. La det hele avkjøle.
4. Bland bulgur og quinoa med grovt hakkede tomater, finhakket vårløk, urter og ost. La salaten trekke i ca. 15 minutter.
5. Stek kjøttet 4-5 minutter på hver side, avhengig av tykkelse. La kjøttet hvile et par minutter før du skjærer det i tynne skiver.
6. Ta av 50 g kjøtt og gjem det til formiddagsmat til deg selv i morgen. Server resten av kjøttet til salaten.

Et godt tips:
Agurk i terninger er også godt i denne salaten.
Restene fra kjøttet kan gå til en deilig wrap du kan ha med på jobb i morgen!
Denne salaten er også god med laks, både rå og lettstekt. Rester fra kylling kan du også bruke - eller bare helt vegetar.

LES OGSÅ: Sen lunsj kan gjøre deg tjukk

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: