Maskara

Kulda kan få dette til å skje

Nei, det er ikke sommeren som er høytid for vannfast maskara.

PANDAØYNE: Maskara under øynene er også et problem om vinteren. Foto: Colourbox
PANDAØYNE: Maskara under øynene er også et problem om vinteren. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Sliter du med maskaraen i vinterkulda? Det har ikke regnet eller snødd, og øynene er ikke våtere enn vanlig. Likevel ser du ut som en panda når du kommer på jobb. Hvorfor renner maskaraen? Fryser den ute og tines opp inne? Tåler den ikke minusgrader? Eller er det andre ting som har skjedd?SE OGSÅ: Trenger du egentlig kuldekrem?

Selger mest om vinteren

Salgstallene til L’Oréal, som også har merker som Helena Rubinstein, Lancôme og Maybelline, viser faktisk at det ikke blir solgt mest vannfast maskara om sommeren – men om vinteren. - Vi ble ganske overrasket, men kanskje det egentlig ikke er så rart, sier Sophie Rolfsen ved L’Oréal Norge Luxury Division til KK.no.SE OGSÅ: Bort med gusten vinterhud

Stem her!

Sliter du mest med maskaraen om sommeren eller om vinteren?

Store temperaturforskjeller

- Om vinteren er været gjerne fuktig og kaldt, og temperaturforskjellene inne og ute er store. Da kan trolig maskaraen ende opp under øynene, sier Rolfsen.- Ifølge vitenskapsavdelingen vår kan ikke maskara fryse, men den holder seg best mellom 5 og 20 grader.Rolfsen understreker imidlertid at hvor godt maskaraen sitter er svært individuelt.- Det varierer fra person til person. På noen renner maskaraen hele tiden, på andre renner den så å si aldri.Om vinteren er det dessuten ekstra lett at maskaraen renner, siden mange dekker til ansiktet med skjerf, og duggen fra pusten fort kan ende opp i vippene, påpeker hun.

Sikrere med vannfast

At salget av vannfast øker når gradene synker, kan også ha noe med den norske kulturen å gjøre, tror Rolfsen.- Om sommeren går kvinner gjerne mer for en naturlig look siden de vet det er badesesong. Mens om vinteren er det gjerne rett fra jobb til fest, og da er det viktig å bruke en maskara som du kan stole på. - En vannfast maskara tåler mer og sitter bedre.

KK.no tester vannfast maskara

Lurer du på hvilken du skal velge? I juli testet KK.no 11 vannfaste maskaraer, hvor vi tok hensyn til pris, produsentens løfter, påføring, resultat, hold og fjerning.SE OGSÅ: Her er årets beste makeup Klikk på bildeviseren under for å se resultatene:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer