Hårfjerning

Kun 3 prosent dropper dette

Nesten alle norske kvinner fjerner hår under armene.

BORT MED DEM: De aller fleste kvinner fjerner hår fra armhule, bein og bikinilinje, ifølge en undersøkelse fra Veet. Foto: Colourbox.com
BORT MED DEM: De aller fleste kvinner fjerner hår fra armhule, bein og bikinilinje, ifølge en undersøkelse fra Veet. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Hele 97 prosent av norske kvinner fjerner hår under armene, ifølge en ny undersøkelse utført av Enalyzer på oppdrag for Veet.Flesteparten kvitter seg også med hårene på beina. Hele 95 prosent av de over 900 kvinnene i studien gjør det.Men mange av oss tar andre områder på kroppen også.

Bikinisesong året rundt

Resultatene viser at:
  • 82 prosent fjerner bikinilinjen
  • 20 prosent fjerner hår i ansiktet
  • 10 prosent fjerner hår andre steder
3 av 4 norske kvinner (75 prosent) oppgir at de fjerner hår hele året. 1 av 5 (19 prosent) gjør det spesielt når de skal ut på byen, og om lag 1 av 10 (8 prosent) er særlig opptatt av hårfjerning når de har en ny partner.

Stem her!

Hvor fjerner du hår?

Gjør det flere ganger i uka

De fleste – 36 prosent – fjerner hår flere ganger i uka. 27 prosent gjør det så ofte som en gang i uka, og 21 prosent gjør det to-tre ganger i måneden.Kun 9 prosent gjør det én gang i måneden. 4 prosent fjerner hår sjeldnere enn én gang i måneden.På den andre siden av skalaen finner vi imidlertid de som fjerner hår hver dag – noe 4 prosent av kvinnene i undersøkelsen oppga at de gjorde.

- Hårete menn? Nei takk?

I dag er det imidlertid ikke bare kvinnene som skal være mer eller mindre frie for kroppshår. En undersøkelse for Philips fra 2007 fant at kun 1 prosent av kvinner mellom 20 og 35 synes menn med mye hår på kroppen er sexy. Og det ser ut til at hjemlige gutter har tatt konsekvensene av dette. Blant nordiske menn mellom 20 og 35 år har flere enn 8 av 10 barbert vekk kroppshåret.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.