Hud

Kun for dine øyne

Det er rundt øynene de dukker opp først – rynkene og de fine linjene. Men det finnes noen små hjelpere.

Publisert
Sist oppdatert
Huden rundt øynene er tynnere og sartere enn ellers i ansiktet, og påvirkes lettere av ytre faktorer som vær, forurensning og stress. Det finnes heller ingen talgkjertler rundt øynene, så huden blir fortere tørr. Og den stadige ansiktsmimikken, som smil og latter, setter også sine spor. Derfor er det viktig å ta vare på den sensitive huden rundt øynene. Øyekremer inneholder blant annet ulike urter som skal ha positiv effekt på huden. Både bjerkeekstrakt, hestekastanje og kornblomst er med på å redusere mørke ringer og hovenhet, og finnes i mange av markedets øyekremer. E-vitaminer reduserer linjer og forsinker aldringsprosessen i huden, og er en mye brukt ingrediens. De forskjellige øyekremene er tilpasset ulike hudtyper og aldersgrupper, så bruk litt tid på å finne én som passer til din hud.

Slik påfører du øyekrem
* Ikke smør kremen for nær selve øyet. Det er huden som trenger behandling, ikke øyet. Hvis du kjenner etter med fingeren akkurat der øyehulen begynner, så kjenner du hvor man skal påføre kremen. Øyehulens begynnelse (beinet over kinnbeinet) og brynbeinet er
gode tommelfingerregler.

* Klapp kremen på fra ytterkanten av øyet og inn. Føles det som du reagerer på aktive øyekremer, for eksempel med litt kløe eller svie i øynene etter påføring, er det som oftest et resultat av at kremen har kommet for nær øyet. Det er ikke farlig, men kan være litt ubehagelig.

Kun for dine øyne
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer