Tracey Cox

Kunsten å gå bakveien

Gode råd til dere som vil avansere.

Kunsten å gå bakveien
Publisert
Sist oppdatert
Disse huskereglene gjør analsex godt for begge, ifølge sexekspert Tracey Cox.
 • Vårt vanligste sextabu
 • 1. Bruk hodet

  De fleste par er enige i at analsex kun fungerer dersom man er veldig opphisset, ikke bare mellom beina, men også mellom ørene. Forspill og kanskje til og med vaginal sex er for mange et must før man går «dit». Trikset er å leke med hverandre helt til hun er så tent at hun føler seg i modus for å prøve noe ekstra «frekt».

  2. Slapp av

  Mange kvinner opplever analsex som smertefullt de første gangene, men dersom dere gjør det riktig trenger det ikke å gjøre vondt. Det viktigste er at hun selv har lyst til å prøve, at hun føler seg trygg på partneren sin og at dere bruker masse glidemiddel.

  3. Skritt for skritt

  Når dere er klare for å prøve dere, la henne ha den hele og fulle styringen. Slik kan hun føre penis inn noen centimeter om gangen, trekke ham ut og deretter føre ham enda litt lenger inn, helt til han er inne. Stikkordet er å bruke god tid og ta det etappevis.

  4. Fin kombinasjon

  Det er ikke alle som føler seg komfortable med å bli stimulert analt, men ved å kombinere dette med penetrering eller oralsex kan det være en ekstra kilde til nytelse. Fordelen er også at det er lettere å slappe av i analmusklene når noe annet skjer samtidig, da man har lett for å bli litt anspent av analsex alene fordi det føles så «annerledes».

  5. Vær beredt

  På mange nettsteder står det å lese at man bør ta klyster før analsex, altså skylle endetarmen. Dette frarådes på det sterkeste av helsepersonell da det kan gi avorlige langtidsvirkninger. I stedet: gå på toalettet før du har sex og vask deg godt utvendig, det er mer enn nok.

  6. Les og lær

  Mange bekymrer seg likevel for at det skal komme «uhumskheter» ut ved anal penetrering. Det kan skje, men ikke uten at han trenger svært dypt inn og det som kommer ut vil som oftest være slim og rester etter avføring. Jo mer dere vet om hvordan kroppen fungerer og hva som kan skje, jo tryggere vil dere føle dere i situasjonen.

  7. Viktig hygiene

  Infeksjoner og irritasjoner etter analsex fjerner litt av gleden ved å stimulere hverandre analt. Hovedregelen er å aldri føre noe som har vært bak inn i skjeden hennes. Det motsatte er derimot ufarlig. Ha milde og nøytrale våtservietter for hånden og bytt kondom dersom dere går fra bak til frem i løpet av akten.

  8. Tenk alternativt

  Selv om det sikkert er vanskelig å tro, så kan man oppnå anal nytelse uten å stikke noe inn i analåpningen. Bare det å gni eller bruke tungespissen rundt dette området kan være godt for både kvinner og menn.LES OGSÅ:
 • 6 uker til bedre sex
 • Slik blir dere gode i senga
 • Den store supersex-guiden
 • Sprit opp favorittstillingen
 • Orgasmens ABC
 • Den store orgasmeguiden
 • Den store sexleketøytesten
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer