Drikke

Kurerer fyllesyke og gir ferskenhud

Den kurerer fyllesyke, fjerner flekker og gir deg fin hud.

Litt ekstra lime i den grønne teen gjør den enda sunnere.
Litt ekstra lime i den grønne teen gjør den enda sunnere. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Limen har en tendens til å bli liggende i fruktfatet til den blir tørr og ubrukelig. Det er ikke helt rettferdig. Den vesle, grønne frukten kan nemlig gjøre nesten-mirakler på flere felt.

Kurerer fyllesyke

Ble det litt mange drinker i går? Dropp den klissesøte dagen-derpå-colaen til fordel for en hjemmelaget lemonade. Du lager den ved å blande fire teskjeer ferskpresset limejuice, en halv teskje sukker og en liter vann. Drikk halvparten når du står opp, resten i løpet av de kommende timene. Limen hjelper leveren å forbrenne giften fra alkhoholen, sukkeret fikset det lave blodsukkeret og vannet hjelper deg til å bli rehydrert. Les også: Her er en nye mirakel-drikken

Fjerner flekker

Limens sterke sitrussyre er et supert hjelpemiddel når vann og klut ikke er nok. Særlig bra er det til å fjerne gufne matflekker i mikrobølgeovnen. Hell tre spiseskjeer limejuice i en skål vann. La den stå i mikroovnen på litt over middels varme i til den begynner å dampe. Slå av, og la skålen stå i fem minutter til. Etterpå kan du enkelt tørke av flekkene med en lett såpefuktet klut, før du går over med en ren, fuktig klut.

Tørr og trøblete hud

For supermyk hud kan du prøve dette: Bland tre spiseskjeer appelsinolje, en skje agavejuice (kan sløyfe), saften fra en halv lime og to spiseskjeer salt. Bruk blandingen som en skrubbekrem, og massere kroppen med sirkulære bevegelser. Skyll det hele av i dusjen. Slik får du singlet-armer på en halvtime.

Pimp opp den grønne teen

Grønn te er allerede full av antioksidanter, men en studie fra Purdue University fant at det å ha sitrussaft i teen førte til et fire ganger så høyt opptak av de sykdomsbekjempende catechinene. Særlig bevarte sitronjuice mange catechiner, mens appelsin-, lime- og grapefruktjuice ikke var fullt så virkningsfulle, men likevel effektive.

Glatt og rynkefri hud

C-vitaminer holder hudvevet sunt. Kroppen kan ikke lagre mye c-vitamin av gangen, så det er smart å sørge for et daglig påfyll. C-vitamin styrker immunforsvaret, men gjør også godt for huden. Ikke bare er det en nyttig antioksidant, men det hjelper også på hudens collagen, altså de fibrene som holder gjør at huden ser fast og sterk ut. Fra midten av 30-årene begynner nedbrytingen av collagen-lagrene i huden, og furer og rynker oppstår, samtidig som noe av rundheten mange har i 20-årene forsvinner. Vil du beholde de myke og faste kinnene litt lenger, tilsett lime når du kan. Flere studier viser nemlig at c-vitaminer hjelper mot rynker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.