Helse & Livsstil

Kvalme er sunt

Gravide som lider av morgenkvalme har lavere risiko for å abortere.

Kvalme er sunt
Publisert
Sist oppdatert
Ugne morgenstunder er gjerne et av de mindre trivelige aspektene ved å være gravid, men nå viser det seg at morgenkvalme faktisk kan være bra. Det er en lavere forekomst av ufrivillige aborter blant kvinner som er kvalme og kaster opp de første månedene under graviditeten. En undersøkelse som omfattet 7000 gravide, ble nylig publisert i The International Journal of Obstetrics and Gynecology. Her kommer det klart fram, at de som var kvalme de første tre månedene av svangerskapet hadde langt større sjanse for å beholde barnet de bar, enn de som følte seg friske og raske. I en liknende studie, gjort av amerikanske National Institutes of Health, viser det seg at de kvinnene som er morgenkvalme de første fire månedene av svangerskapet, har 30 prosent lavere risiko for å abortere.Årsaken til dette er foreløpig uklar. En teori er at morgenkvalmen hjelper kvinner til å unngå mat som ellers kunne skadet fosteret, men forskerne er ikke sikre. Mange kvinner gjennomfører helt normale svangerskap uten et snev av kvalme.LES OGSÅ:
 • Sunt og sprekt for gravide
 • Grønne gleder for gravide
 • Gravid trening
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer