Trening

Kveldstrening

Treningen som passer best om kvelden.

Publisert
Sist oppdatert
Slik fungerer kroppen:

Kroppen begynner å bli sliten, men det er ingenting fysisk i veien for å trene sent. Problemet er at den mentale motivasjonen kan være lav, spesielt hvis du har kommet
hjem, spist middag og satt deg ned i sofaen. Gjør det enkelt for deg selv ved å ha treningsmuligheter i nærheten av hjemmet, og bestem deg tidlig på dagen for å gjennomføre det.

- Å trene på kveldstid er en tilvenningssak. Personer som driver med lagidrett, er ofte vant til det. Dette kan også være en gunstig tid for småbarnsforeldre som er opptatt mellom 16 og 20, sier Jill Jahrmann.

Hva bør jeg trene?

Jill Jahrmann: Jeg anbefaler gruppetreningstimer, der man blir motivert av andre rundt seg. Sykling og jogging kan også fungere bra. Noe som også er deilig, er å rulle ut yogamatten hjemme og gjøre en sekvens mens roen senker seg.

Pella Refsnes: Hvis man gjør trening til en vane om kvelden, innstiller kroppen seg på det uansett treningsform. Problemet oppstår dersom man snur opp ned på rutiner. Trener man vanligvis på ettermiddagen, kan kroppen føles treg på kveldstid.

Espen Tønnesen: Har man en stillesittende jobb, er de fleste typer trening fint på kveldstid. Er jobben fysisk hard, er man kanskje for sliten til å motivere seg. Da er trening på morgenen eller i helgene å foretrekke.

Husk:

Ikke tren rett før du legger deg. Da kan kroppen være så oppspilt at det er vanskelig å få sove. Du risikerer også redusert søvnkvalitet.


LES OGSÅ:
 • Morgentrening
 • Middagstrening

 • Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer