Sex

Kvier du deg for å være øverst?

- Gi slipp på bekymringene, ingen ser etter feil når de er tent, sier ekspertene.

VÆRE ØVERST: Mange kvinner kvier seg for å være øverst under sex fordi de er redde for hvordan de ser ut.  Foto: llhedgehogll - Fotolia
VÆRE ØVERST: Mange kvinner kvier seg for å være øverst under sex fordi de er redde for hvordan de ser ut. Foto: llhedgehogll - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Føler du deg av og til litt utilpass og klønete i senga, og kanskje spesielt når det er du som skal sitte øverst? Du er langt fra alene.

Det er ikke til å komme unna at veldig mange av oss kvinner tyr til den gode gamle misjonærstillingen så fort vi får sjansen - ikke bare fordi vi vet akkurat hva vi får, men også fordi vi slipper å «vise alt».

Dette mener ekspertene er synd, for stillinger hvor kvinnen sitter øverst kan faktisk gi en mye bedre sexopplevelse for begge parter.

LES OGSÅ: Har du rare sexdrømmer?

Ukomfortabel med egen kropp

Bianca Schmidt, som er gestaltterapeut og sexolog, har fortalt til KK.no at det å sitte øverst kan være utfordrende, da svært mange kvinner er selvkritiske til sin egen kropp og innbiller seg at de ikke er tiltrekkende å se på.

- Når du sitter øverst duver brystene i takt med bevegelsene og hele overkroppen er synlig. Dette gjør at mange kvinner føler seg svært eksponert og ønsker å skjule kroppen sin.

Menn er som kjent ganske visuelle i sitt tenningsmønster, og ifølge Schmidt er bryster i bevegelse noe de finner svært så tiltrekkende å se på.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer