VÆRE ØVERST: Mange kvinner kvier seg for å være øverst under sex fordi de er redde for hvordan de ser ut.  Foto: llhedgehogll - Fotolia
VÆRE ØVERST: Mange kvinner kvier seg for å være øverst under sex fordi de er redde for hvordan de ser ut. Foto: llhedgehogll - FotoliaVis mer

Sex

Kvier du deg for å være øverst?

- Gi slipp på bekymringene, ingen ser etter feil når de er tent, sier ekspertene.

KK.NO: Føler du deg av og til litt utilpass og klønete i senga, og kanskje spesielt når det er du som skal sitte øverst? Du er langt fra alene.

Det er ikke til å komme unna at veldig mange av oss kvinner tyr til den gode gamle misjonærstillingen så fort vi får sjansen - ikke bare fordi vi vet akkurat hva vi får, men også fordi vi slipper å «vise alt».

Dette mener ekspertene er synd, for stillinger hvor kvinnen sitter øverst kan faktisk gi en mye bedre sexopplevelse for begge parter.

LES OGSÅ: Har du rare sexdrømmer?

Ukomfortabel med egen kropp

Bianca Schmidt, som er gestaltterapeut og sexolog, har fortalt til KK.no at det å sitte øverst kan være utfordrende, da svært mange kvinner er selvkritiske til sin egen kropp og innbiller seg at de ikke er tiltrekkende å se på.

- Når du sitter øverst duver brystene i takt med bevegelsene og hele overkroppen er synlig. Dette gjør at mange kvinner føler seg svært eksponert og ønsker å skjule kroppen sin.

Menn er som kjent ganske visuelle i sitt tenningsmønster, og ifølge Schmidt er bryster i bevegelse noe de finner svært så tiltrekkende å se på.

- De ser ikke etter feil når de er tent, de ser etter det som tenner dem enda mer. Dersom han ser på kroppen din er det rett og slett fordi han finner deg svært så tiltrekkende, forklarer hun.

UKOMFORTABEL: Mange kvinner er ukomfortable med kroppen sin, og bekymrer seg veldig for hvordan de ser ut under sex.
UKOMFORTABEL: Mange kvinner er ukomfortable med kroppen sin, og bekymrer seg veldig for hvordan de ser ut under sex. Vis mer

LES OGSÅ: Slik vekker dere lysten i ferien

Vanskelig å oppnå orgasme

Ifølge Maria K. Ebbestad, som er nettredaktør og presseansvarlig i Kondomeriet, er det veldig viktig at kvinner føler seg komfortabel med sin egen kropp under sex.

EKSPERTEN: Maria K. Ebbestad.
EKSPERTEN: Maria K. Ebbestad. Vis mer

- Usikkerhet rundt egen kropp og stress med å få orgasme gjør at mange kvinner blir sjenerte så fort de er i sengen med partneren. Dette er dumt, for hjernen er en veldig viktig del av det å oppnå orgasme.

- Derfor bør han prøve å fortelle henne hvor deilig hun er og hvor mye hun tenner han, slik at hun føler seg sexy og får selvtillit til å gi det lille ekstra. Det å sitte øverst kan nemlig være veldig godt for kvinner dersom de klarer å slippe alle bekymringer om hvordan de ser ut og heller nyter det de opplever.

LES OGSÅ: Tilfeldig sex kan gjøre deg deprimert

Har sine fordeler for dere begge

Schmidt forteller at en av fordelene med stillinger hvor kvinnen sitter øverst er blant annet at hun kan ta ansvar for sin egen nytelse og kontrollere sexen slik hun vil.

- Når kvinnen sitter øverst har hun mer kontroll over farten, bevegelsene, vinkelen og hvor dypt hun blir penetrert, i tillegg til at hun enkelt kan få klitoris stimuli om det er ønsket.

- Hvis kvinnen lener kroppen og hoften forover kan hun finne en posisjon hvor skambenene deres - herved omdøpt til lystbenet, gnikkes mot hverandre. Finner man riktig vinkel vil klitoris bli stimulert hver gang lystbenene treffer hverandre.

Ebbestad legger til at slike stillinger også kan gi bedre nytelse for begge parter, da en er mer intim med hverandre.

- Sexen blir enda mer intim når overkroppene deres er presset sammen, og dere har begge hendene frie til å gjøre akkurat hva dere vil med hverandre. På denne måten åpner det seg nye muligheter, og akten blir litt mer spennende, forklarer hun.

LES OGSÅ: Slik vekker dere sex-gnisten igjen

VÆRE ØVERST: Mange kvinner kvier seg for å være øverst under sex fordi de er redde for hvordan de ser ut.  Foto: Wisky - Fotolia
VÆRE ØVERST: Mange kvinner kvier seg for å være øverst under sex fordi de er redde for hvordan de ser ut. Foto: Wisky - Fotolia Vis mer

Stillinger som er verdt å prøve ut

Har du lyst til å prøve ut flere stillinger der du sitter øverst? Ifølge Ebbestad finnes det en rekke gode alternativer som bør prøves ut.

Den store bien
Han ligger på ryggen, og hun setter seg på huk over han. Når hun har satt seg på plass, samler hun bena. Så kan hun lage sirkelbevegelser med midjen for å tilfredsstille seg selv i denne stillingen.

Hun kan også spre bena, lene seg fremover og plassere hendene på brystet til sin elskede. Slik kan hun løfte seg opp og ned mens han støtter henne med hendene.

Stolleken
Hun setter seg med ryggen til på fanget hans når han sitter på enden av sengen. Stollekstillingen er perfekt for å stimulere g-punktet. Dessuten har hun hendene fri og enklere tilgang til underlivet hans.

Gjensidig syn av enden:
Han ligger på rygg og hun sitter oppå ham med ansiktet vendt bort.  Han bøyer knærne og klemmer henne fast mellom lårene sine.

Hun lener seg fremover og støtter hendene mot gulvet. 

Hun kan også sitte med rett rygg og holde fast rundt knærne hans. Han kan kjærtegne henne og kile henne nedover ryggen når hun nærmer seg orgasme.

Løftestillingen
Han sitter med bena strakt foran seg, og hun sitter på fanget hans. Føttene hennes henger løse i luften, og han holder kroppen hennes fast, men kan også løfte henne opp og bevege henne fra side til side.

For å lette på vekten kan hun lene seg tilbake på hendene. Denne stillingen er veldig sensuell og dere kommer nærmere hverandre på flere områder.

Denne saken har tidligere vært publisert på KK.no, men er hentet frem igjen til glede for nye lesere!

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: