Ny forskning stikker hull på myten om at kvinner bruker lengre tid enn menn på å bli seksuelt opphisset.
Lill KristinSyversen
Image Source
Publisert Sist oppdatert
Forskere vedMcGill University har for første gang tatt i bruk temperaturkameraer for å måle seksuell opphisselse hos mennesker. Tidligere har forskere brukt utstyr som på forskjellig vis har vært i kontakt med testpersonenes kjønnsorganer, men i den nye studien ble det i stedet brukt varmesensitive kameraer med teknologi av samme type som man finner i nattsyn-briller.
- Når vi sammenligner seksusell opphisselse hos kvinner og menn, ser vi at det ikke er noen forskjell på hvor lang tid friske, unge menn og kvinner bruker på å bli fullt opphisset, sier psykologiprofessor Irv Binik til ScienceDaily.
Kvinnene og mennene som deltok i studien fikk først se en rekke filmklipp, alt fra Mr. Bean til porno, slik at forskerne kunne lage et sett med grunndata. Etterpå fikk de se seksuelt eksplisitte filmer med det formål for øye å måle opphisselsen. Både menn og kvinner viste tegn på opphisselse innen 30 sekunder - det var altså ingen forskjell mellom kjønnene hva angikk hvor fort opphisselsen kom i gang. Mennene brukte i snitt 664,6 sekunder på å bli helt opphisset, mens kvinnene brukte 743. Denne forskjellen i tid er så liten at den statistisk sett anses for å være ubetydelig.
Doktorgradsstudenten Tuuli Kukkonen, som arbeidet sammen med Bikin i forbindelse med studien, mener at resultatene fra forskningen kan være nyttige i arbeidet med å forstå seksuell dysfunksjon hos kvinner, blant annet ved manglende opphisselse.