The New York

Kvinner blir vektdiskriminert

Samfunnet tolererer dårlig at kvinner er overvektige, mens tunge menn slipper lettere unna, viser ny rapport.

Kvinner blir vektdiskriminert
Publisert
Sist oppdatert
Det er bare snakk om en liten vektøkning før kvinner blir diskriminert i personlige forhold, på arbeidsstedet og ellers i samfunnet. Menn kan legge på seg mye mer før de opplever en lignende diskriminering, viser en ny rapport fra Rudd Center for Food Policy & Obesity på Yale University i USA.
 • Popularitet gjør deg slank
 • Digg deg selv
 • Harde krav

  Verdens Helseorganisasjon (WHO) har et standardmål for å regne ut vekt i forhold til høyde, kalt BMI. Personer med en kroppsmasseindeks (BMI) mellom 18,5 og 25 regnes for å være «sunne» og normalvektige. En person som har en BMI under 18,5 regnes som undervektig.Den nye rapporten viser at kvinner begynner å oppleve en klar vektdiskriminering, resultert i problemer på arbeid eller i personlige forhold, allerede når de bikker over en BMI på 27, skriver avisen The New York Times. Menn slipper unna slike opplevelser på grunn av vekten helt til de når en BMI på 35 eller høyere.

  Overgår rasisme og homohets

  Forskerne dokumenterte utbredelsen av selvopplevd vektdiskriminering, og sammenlignet dem deretter med funn av rase- og kjønnsdiskriminering basert på et representativt utvalg av voksne mellom 25 og 74 år. Forskerne fant at diskrimininering på grunn av vekt er nå mer utbredt enn diskriminering basert på seksuell legning, nasjonalitet eller etnisitet, fysisk handikapp eller religiøs tilhørighet. Og særlig utsatt er altså kvinner, viser forskningen. Rapporten viser også at diskriminering mot overvektige på arbeidsplassen er vanlig, og at kvinner er dobbelt så flinke som menn til å rapportere vektdiskriminering. Rapporten blir publisert denne måneden i International Journal of Obesity.LES OGSÅ:
 • Heller sunn enn tynn
 • Trøstematen du har godt av
 • Guide til sunnere godteri
 • Snacks du kan fråtse i
 • Jeanettes favorittsnacks
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer