Velvære

Kvinner bruker partnerens barberhøvel

Og vi nekter å avsløre hvor mye penger vi egentlig bruker på skjønnhet, viser ny studie

TYVLÅNER HØVELEN: Mange kvinner bruker partnerens barberhøvel når de barberer seg - uten at partneren vet om det! Foto: Getty Images
TYVLÅNER HØVELEN: Mange kvinner bruker partnerens barberhøvel når de barberer seg - uten at partneren vet om det! Foto: Getty Images Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Barbering er en ting de fleste av oss ser på som ganske intimt, og det er ikke uten grunn at det ikke er tillatt å barbere seg på offentlige bad og treningssentre.

Det er et eller annet med det hygieniske aspektet rundt dette med barberhøvelen og kroppshår mange finner litt ekkelt.

Likevel ser det ikke ut til å hindre oss i å bruke andres høvler når vi skal fjerne håret på egen kropp.

LES OGSÅ: Dette tør vi ikke si til kjæresten

Tjuvlåner partnerens høvel

KICKS, som er en av Nordens største skjønnhetskjeder, gjennomførte nylig en omfattende studie - «KICKS Beauty Report 2012», om norske, svenske og finske skjønnhetskunders forbrukeradferd og preferanser.

Og et interessant funn som ble gjort, er at mange kvinner bruker partnerens/kjærestens barberhøvel - uten å fortelle ham om det.

Altså - høvelen han bruker til å fjerne skjegget, bruker vi til å fjerne hår på legger, under armer og «der nede».

Ikke så hyggelig, kanskje.

LES OGSÅ: Bruk babyolje når du barberer leggene

Blir sett på som uhygieniskTyvlåner du kjærestens barberhøvel?
Zrinka Wergeland - som er consumer- og trade marketingsjef for KICKS, tror mange kvinner holder tett om at de bruker partnerens barberhøvel nettopp fordi det sees på som såpass «uhygienisk».

– Hvorfor mange kvinner er tause om dette kan ha sin årsak i at hun egentlig gjør noe uhygienisk. Det blir nesten som å låne tannbørsten til mannen sin. Barbering er også en skjønnhetsrutine de fleste kvinner avskyr, men som må gjøres, sier hun til KK.no, og legger til at det kan ha noe med utstyret å gjøre også:

– For de fleste kvinner er det heller ikke en daglig rutine som det er for mannen, og dermed har vi kanskje ikke alltid kontroll over kvaliteten på utstyret. Da kan mannens skarpe barberhøvel bli et fristende alternativ.

LES OGSÅ: Barberblad bør byttes oftere enn du tror

Nei, det har jeg aldri gjort
 
(53%)
Ja, av og til
 
(25%)
Ja, ganske ofte
 
(16%)
Det kan jeg ikke huske
 
(6%)
NY UNDERSØKELSE: Ifølge Zrinka Wergeland - som er consumer- og trade marketingsjef for KICKS, har deres rapport vist mye om nordiske kvinners skjønnhetsrutiner.
NY UNDERSØKELSE: Ifølge Zrinka Wergeland - som er consumer- og trade marketingsjef for KICKS, har deres rapport vist mye om nordiske kvinners skjønnhetsrutiner. Vis mer

Vil ikke avsløre pengebruk


At vi tyvlåner høvelen er imidlertid ikke det eneste vi kvinner holder skjult fra vår «bedre halvdel».

Ifølge KICKS rapport holder vi også tett om hvor mye penger vi bruker på skjønnhetsvaner.

- Kvinner i dag er stort sett åpne ovenfor partnerne sine om sine skjønnhetsvaner, men hvor mye penger de bruker på skjønnhet er de mer tilbakeholdne med. Hele åtte prosent av de norske kvinnene i studien ønsker ikke at partneren skal vite at de legger mer enn 5000 koner i skjønnhet i året, forklarer Wergeland:

- Brytes funnene ned i aldersgrupper viser de også at yngre kvinnene er desto mer tilbakeholdne med nettopp dette ovenfor partneren. Vi kan anta at dette har en sammenheng med at de yngre kvinnene enten er under utdannelse eller etablering hvor økonomien derfor ikke er like etablert som hos de eldre, men de ønsker likevel ikke å gå på kompromiss med sine behov og skjuler derfor heller sitt forbruk.

LES OGSÅ: I år skal leppen dine være i fokus

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer