DRIKKER FORTERE ALKOHOL: Kvinner drikker alkohol fortere i løpet av en time enn menn.  Foto: Thinkstock.com
DRIKKER FORTERE ALKOHOL: Kvinner drikker alkohol fortere i løpet av en time enn menn. Foto: Thinkstock.com Vis mer

Alkohol

Kvinner drikker raskere enn menn

Heller nedpå mer alkohol i løpet av timen enn mannfolk.

Alkoholvanene våre har endret seg en del opp gjennom årene. Vi kvinner er nemlig slett ikke så uskyldige når det kommer til de edle dråpene.

Nå viser en ny undersøkelse at kvinnelige studenter faktisk drikker alkohol raskere enn menn, ifølge Today Health

Ikke bare drakk kvinnene mer alkohol i løpet av timen enn de mannlige studentene, men kvinnene var også mer stillestittende enn mennene. Forskerne kom frem til resultatene ved å intervjue 985 studenter på Universitetet av Vigo i Spania.

En overraskende høy andel av studentene (begge kjønn) brukte også illegale rusmidler.

LES OGSÅ: Aktive personer drikker mye mer alkohol

Dette er en fyllekule

Anslagene på hvor mye amerikanske studenter blir fulle, varierer. Fyllekuler blir definert ved å drikke fem eller flere drinker i løpet av to timer for menn, og fire drinker eller mer for kvinner.

En av seks amerikanske voksne sier de går på fylla fire ganger i måneden. Det gir et gjennomsnitt av åtte drinker per fyllekule, ifølge Centers for Disease Control and Prevention (CDC). Slike fyllekuler er mest vanlig blant 18 til 34-åringer.

Ifølge undersøkelsen som ble utført på de spanske studentene, gikk 56.1 prosent av kvinnene på fylla, sammenlignet med 41.3 prosent mennene. Mennene drakk likevel flere drinker enn kvinnene, men de gjorde det med lavere hastighet.

Forskningsresultatene ble publisert i «Journal of Environmental Research» og «Public Health» i august i fjor.

LES OGSÅ: Glasset påvirker hvor fort du drikker

Så mye kan du drikke

Verdens helseorganisasjon anbefaler at kvinner ikke skal overskride 14 alkoholenheter per uke og at menn ikke skal overskride 21 alkoholeneheter per uke. Drikker du mer enn dette øker risikoen for organskader.

Men hva er anbefalingene når det gjelder én kveld?

Store mengder alkohol på én kveld er mer skadelig for leveren og hjertet, enn hvis du skulle ha drukket den samme mengden over flere dager. Derfor er det gode grunner til å passe alkoholmengden.

I en tidligere artikkel på KK.no har vi skrevet at alkoholinntaket til kvinner på én kveld burde begrenses til omkring 3 1/2 glass vin eller tre bokser med øl.

Dropper mat for å drikke alkohol

At alkohol er flytende kaloribomber er noe de fleste vet. KK.no har tidligere skrevet at det har utviklet seg en livsfarlig trend i Storbritannia og USA - hvor spesielt unge kvinner velger å droppe mat for å spare kaloriene til fyll.

Fenomenet er kjent som «fylloreksia», og er mest vanlig blant studenter og yngre kvinner som er redde for å legge på seg av alkoholen, samtidig som at de føler seg presset til å drikke. Dette gjør at de dropper måltider dagen før de skal feste.

Eksperter advarer på det sterkeste mot fylloreksia og sier det er en helsefarlig drikketrend.

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: