Kvinner

- Kvinner eier ikke humor

Det mener anerkjent skribent. Han støttes av forskning, men ikke av Pernille Sørensen.

Pernille Sørensen, her fra innspilling til Melonas, mener kvinner er minst like morsomme som menn. Foto: All Over Press
Pernille Sørensen, her fra innspilling til Melonas, mener kvinner er minst like morsomme som menn. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
- Hvorfor er ikke kvinner morsomme?, spør den anerkjente forfatteren og skribenten Christopher Hitchens seg i en artikkel i det amerikanske magasinet Vanity Fair.Hitchens mener spørsmålet kan besvares ut ifra noe så primitivt som sjekking. Mens menn ofte må få ei jente til å le seg til sengs, er dette noe som kvinner rett og slett ikke behøver – og de har derfor aldri hatt behov for å tilegne seg humoristisk sans.
 • Dette funker på sjekker'n
 • Den ultimate flørteguiden
 • Flørt med suksess
 • Spis deg til et vakkert smil
 • Vitenskapelig støtte

  En liten undersøkelse fra Stanford University understøtter Hitchens observasjoner. Forskerne viste ti menn og ti kvinner et utvalg festlige tegneserier og studerte forsøkspersonenes reaksjoner. Resultatene viser at kvinnene lo langt sjeldnere enn mennene – men når de først lot ansiktet sprekke, tok det helt av. Kvinner er altså tregere, men når de først skjønner poenget, så er det ingen som ler høyere eller lenger. Forskerne fant også at kvinner var langt raskere til å slå fast at en morsomhet ikke var - ja, morsom.
 • Lattermaskin avslører daten din
 • Ler du som en apekatt?
 • Overvektige, lesbiske eller jøder

  Konklusjonen er dermed: Kvinner er humoristisk trege, men ler som sinnsyke når, eller hvis, de tar poenget og er raskere til å drepe en stakkars forsøk på en vits. - Og dette er kvinner som skal le av andres morsomheter. Hva skjer da når kvinner skal prøve å være morsomme selv?, spør Hitchens seg.Hitchens understreker imidlertid at det finnes morsomme kvinner der ute. De aller fleste av dem er imidlertid overvektige, lesbiske eller jøder – eller en kombinasjon av alle tre.

  Pernille Sørensen uenig

  Pernille Sørensen - en tredjedel Melonas, fast deltaker i humorprogrammet Løvebakken og vinneren av Komiprisen som årets nykommer i 2003 - er sterkt uenig med Hitchens og mener et blad som Vanity Fair burde finne noe mer interessant å skrive om.- Spørsmålet om kvinner er morsomme eller ei har jeg blitt konfrontert med i alle intervjuer jeg har vært med på, tror jeg, sier Sørensen til kk.no. - Kvinner er minst like morsomme som menn. På vegne av alle kvinnelige humorister håper jeg at denne problemstillingen opphører å eksistere, avslutter Sørensen - som likevel tror hun kommer til å få stilt spørsmålet et par hundre ganger til. LES OGSÅ:
 • Aldri mer humørsyk
 • Gifteklar komiker
 • Komiske Ali
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer