Helse & Livsstil

Kvinner er skravlebøtter

Kvinner snakker tre ganger så mye som menn - og vi får kick av å høre våre egen stemme.

Skravling - kvinners favorittsyssel?
Skravling - kvinners favorittsyssel? Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Det hevder i alle fall den amerikanske psykiateren og feministe Louann Brizendine i boken The Female Brain. Brizendine skriver i boken at kvinner ytrer omlag 20.000 ord om dagen, mens menn begrenser seg til rundt 7.000. I tillegg snakker kvinner fortere enn menn, og bruker en større andel av hjernekapasiteten sin på å snakke. Å snakke utløser kjemikalier i hjernen som gir oss en rus som ligner på den rusen heroinavhengige får når de tar dop, hevder Brizendine. Psykiateren mener at disse forskjellene mellom kvinnens og mannens hjerne kan spores tilbake til mors liv, fordi testosteronet i guttefosteret sørger for at kommunikasjons- hukommelses- og følelsesområdene i mannshjernen ikke utvikler seg like mye som hos jentefostrene. - Kvinner har en åttefelts motorvei for å prosessere følelser, mens menn har en liten landevei, sier Brizendine til Daily Mail. I stedet for evnen til å være følsomme, har menn utviklet en sterk evne til å tenke på sex, hevder Brizedine, som skriver i boken at det området av hjernen som håndterer seksuelle tanker er dobbelt så stor hos menn som hos kvinner.- Det finnes ingen unisex-hjerne. Jenter fødes med jentehjerner, og gutter med guttehjerner. Hjernene er forskjellige helt fra de blir født, og hjernene er det som styrer impulser, verdier og virkelighet. Jeg vet at det ikke er politisk korrekt å si dette, men jeg har lenge følt meg dratt i to retninger; hva jeg mener politisk og hva jeg vet vitenskapelig. Jeg mener at kvinner faktisk oppfatter verden annerledes enn hva menn gjør. Hvis kvinner er oppmerksomme på disse forskjellene, kan de treffe bedre beslutninger om hvordan de vil håndtere livene sine, sier Brizendine.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer