Kyss

Kvinner må kysse 29 menn

…før de oppnår det mange drømmer om.

Foto: All Over PressAll Over Press
Foto: All Over PressAll Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Det er så deilig å kysse, så deilig at forskere synes det er helt greit at vi slår oss til ro med at nettopp det er grunnen til at vi kysser. Men det finnes likevel en rekke artige fakta om kyssing, ifølge Livescience.com.
 • Kysserøde lepper
 • Kyss som stjernene
 • Den store kysseguiden
 • Unngå dårlig ånde
 • Festlige fakta om kyssing:

  1. Man skal kysse mange frosker...

  En skal kysse mange frosker før man finner drømmeprinsen? En kvinne kysser i gjennomsnitt 29 forskjellige menn før hun gifter seg. Noe å tenke på når det blir slutt, spør MSN.com.

  2. To fluer i en smekk

  Det er sunt å kysse. Ifølge undersøkelser som er blitt gjort er kyss både bra for huden og tennene (fordi det utvikles spytt i munnen når man kysser, noe som er bra for emaljen og motvirker tannsten). Kyssing kan også kurere hodepine og er bra for blodomløpet.

  3. Helt kriminelt

  Lepper er som fingeravtrykk. Ikke to lepper er identiske. Så hvorfor ikke sette ditt fingeravtrykk på verden? Vise at du har vært der, foreslår MSN.com.

  4. Bare velstand

  Menn som kysser sin kjære farvel om morgenen, tjener i gjennomsnitt mer enn menn som glemmer det. Ergo: kyss mer og dere vil få et liv i velstand.

  5. Elektrisk sjokk

  Du har sikkert opplevd å kysse noen du har vært kjempeforelsket i og følt at tusen tanker svirret i hodet idet leppene deres møttes. Et kyss utløser faktisk like mange hjerneoverføringer som et hopp i fallskjerm eller en løpetur.

  6. Lev livet

  Det kan være en fordel å velge sine kyssepartnere med omhu, eller i det minste nyte kyssene du enten stjeler eller blir tildelt. Vi bruker nemlig i gjennomsnitt 336 timer av livet på å kysse.

  7. Hardt arbeid

  Et så simpelt kyss som det Madonna og Britney Spears utførte under en prisutdeling, til publikum og tv-seeeres store jubel og forferdelse, aktiverer to muskler i ansiktet. Et lengre og mer lidenskapelig kyss kan involvere så mange som 34 muskler.

  8. Slår alle rekorder

  Hvor lenge har du kysset sammnhengende? Verdens lengste filmkyss gjennom tidene var i filmen «You’re in the army now» (1941) med Jane Wyman og Regis Tommey. Kysset varte i tre minutter og fem sekunder.

  9. Disse var først

  Om kyssing er tillært eller instinktiv oppførsel er en stadig kilde til diskusjon. Men at oldtidens mødre var først ute er det ingen tvil om. Disse tygget mat som de senere sendte videre til sine tannløse små barn. Selv etter at babyene fikk tenner, så fortsatte mødrene å presse leppene sine mot podenes kinn for å trøste dem, skriver Livescience.com.

  10. Kysser for å finne den rette

  En av de valigste oppfatningene i dag, når det kommer til hvorfor vi kysser, er at vi sniffer oss frem til en bra make på den måten. Når ansiktene våre er så nære, så utveksler vi biologisk informasjon via duftstoffer. Denne informasjonen forteller om man bør parre seg eller ikke, og vi tiltrekkes ubevisst av partnere som det er naturbestemt at vi passer sammen med, skriver Livescience.com. LES OGSÅ:
 • Lær å kysse med stil
 • Kyss mer, lev lenger
 • 7 veier til lykke
 • Ikke gå i romantikk-fella
 • Få fart å forholdet
 • Spis deg til et vakkert smil
 • Slik sjarmerer du ham i senk
 • Den ultimate flørteguiden
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer