Helse & Livsstil

Kvinner misliker mørketiden mest

Skulker, overspiser og depper seg gjennom vinteren.

Foto: All Over Press
Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
To av tre norske kvinner blir værsyke nå i vinter, ifølge en undersøkelse Norstat har gjort for Sunkost. 1000 nordmenn deltok i undersøkelsen, som viser at 64 prosent av kvinnene føler at de har mindre energi om vinteren. For menn gjelder dette 54 prosent. Nesten hver tredje nordmann er mindre glad om vinteren enn ellers. For 4 prosent av befolkningen blir mørketiden så plagsom at de skulker jobb eller skole. Aller vest er det for Oslo-befolkningen: 68 prosent synes vinterværet er plagsomt, mot bare 58 prosent i Nord-Norge, hvor det jo faktisk er mørkest om vinteren. Mørket er den mest plagsomme faktoren for fire av ti av de spurte - men tross i helt lysfrie dager er det likevel ikke nordledningene som synes mørket er verst. Mørket plager 39 prosent av nordledningene, mens annenhver som bor i Oslo sier det samme. Mens 27 prosent misliker at det faller nedbør i mørketiden, depper 17 prosent på grunn av det motsatte - nemlig snømangel. Menn er flinkere enn kvinner til å ta ekstra vitaminer om vinteren; 68 prosent av mennene prøver å piffe opp formen med vitamintilskudd, mens bare 60 prosent av kvinnene gjør det samme. Kvinner er derimot flinkere til å være mer aktive i de kaldeste månedene; 42 prosent trener mer om vinteren, mot 36 prosent av mennene.Likevel er det kvinnene som i størst grad trøstespiser seg mot vår. 29 prosent spiser mer mat, sjokolade og godteri om vinteren, mens bare hver fjerde mann gjør det samme. Nordmenn i aldersgruppen 30-39 år propper i seg mest, mens de over 50 år er flinkest til å ligge unna overspising.LES OGSÅ:
 • Lys i mørket
 • Våkenatt mot depresjon?
 • 10 lykketips
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer