Helse & Livsstil

Kvinner over 40 hater kroppen

Kvinner i 40-åra misliker kroppen sin og skulle ønske de veide mindre enn de gjorde for 20 år siden, ifølge en britisk undersøkelse.

Kvinner over 40 hater kroppen
Publisert
Sist oppdatert
Den britiske utgaven av helsemagasinet Top Sante foretok nylig en undersøkelse blant over 2000 kvinner, og resultatet var nedslående. Flesteparten av de spurte var misfornøyde med kroppen sin. I tillegg svarte over halvparten at de enten allerede hadde fått utført plastisk kirurgi, eller at de vurderte å legge seg under kniven.

Gjennomsnittskvinnen over 40 i undersøkelsen ville aller helst veie mindre enn hun gjorde som 20-åring. Da de ble bedt om å kroppene sine karakterer på en skala fra 1 til 10, ble snittkarakteren labre 3,5 - mens de samme kvinnene ga seg selv en sjuer for hvordan de så ut da de var yngre.

Kvinnene sa også at de syntes det hadde blitt vanskeligere å gå ned i vekt etter fylte 40, og en tredjedel av dem oppga å være konstant på diett. De fleste av de spurte sa også at de var misunnelige på kvinner over 40 som hadde finere kropper enn dem selv.

- Det er litt vanskeligere å gå ned i vekt ettersom alderen øker, men det er slettes ikke umulig, sier KKs kostholdsekspert Jeanette Roede.

- For at vekten skal ned kan det lønne seg å se på det som et prosjekt som du går inn i. Det er sjelden det går av seg selv. Det krever både læring, bevisstgjøring og innsats, sier Jeanette.

Kvinner over 40 hater kroppen
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer