Helse & Livsstil

- Kvinner skaper konflikter

For mange kvinner på arbeidsplassen skaper bråk, mener direktøren i Sunnfjord Energi. - Han vil provosere kvinner til konflikt, sier KKs sjefredaktør.

- Kvinner skaper konflikter
Publisert
Sist oppdatert
Per Storegjerde er direktør i Sunnfjord Energi. I et intervju i Ukeavisen Ledelse gir han uttrykk for at mannsdominans på arbeidsplassen er bra.

- Jeg har et inntrykk av at der det er veldig dominans av jenter på en arbeidsplass har det lett for å bli litt flere konflikter enn der det er overvekt av menn, sier han til avisen.

Storegjerde avviser at han ønsker kun menn i organisasjonen sin, men hevder at menn ser mer praktisk på ting. I forbindelse med kraftfusjonen i egen bedrift, hevder han at det var en fordel med mange menn.

- Dersom hovedvekten av de ansatte hadde vært kvinner tror jeg det hadde blitt halloi, sier han.

Fungerende likestillingsombud Ingeborg Grimsmo reagerer på uttalelsene.

- Jeg synes det er merkelig at en mann i en slik stilling kan si noe sånt på et så tynt grunnlag, sier hun til Ukeavisen Ledelse.

- Skal man ta mannen alvorlig, spør sjefredaktør i KK, Bente E. Engesland.

-Direktør Per Storegjerde spiller på mytene om kvinnene som vi har hørt til alle tider: Kvinner klarer seg ikke uten ekte mannfolk. Perspektivet er like idiotisk nå som før, sier hun.

- Min mer nøkterne kommentar er at jeg overhodet ikke kjenner meg igjen i beskrivelsen, hverken som toppleder for en kvinnedominert arbeidsplass eller fra tidligere arbeidsplasser. Den mannlige direktøren vil vel provosere kvinner til konflikt, men jeg tror ikke han lykkes med det, sier sjefredaktør Engesland.

Forlagsdirektør i Aller-konsernet og Henne-redaktør Ellen Arnstad har følgende kommentar:

- Nå er det på tide å punktere catfight-myten en gang for alle! Kvinner er i mange sammenhenger mye bedre enn menn til å samarbeide, utfylle hverandre, tenke sammenhengskraft og helhet. Dessuten tror jeg ikke at vi kommer så veldig mye lengre med likestillingsarbeidet hvis kjønnene til stadighet skal settes opp mot hverandre på denne måten. Det er rett og slett veldig gammeldags tenkning. Vi bør snakke mye mer om mangfold generelt på en arbeidsplass enn bare å fokusere på kjønn, mener Arnstad.


LES OGSÅ:
 • Kvinner er kvinner verst
 • Blogg: Kvinnekamp
 • Leder: Skandalen Valla mot Yssen
 • Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer