Orgasme

Kvinner som «faker» er oftere utro

Slett ikke bra for forholdet - selv om du kanskje prøver å spare følelsene til partneren.

ER OFTERE UTRO: Studier viser at kvinner som aker orgasmer med partneren oftere har vært utro tidligere, og har større sannsynlighet for å gjøre det igjen. Foto: Fotolia
ER OFTERE UTRO: Studier viser at kvinner som aker orgasmer med partneren oftere har vært utro tidligere, og har større sannsynlighet for å gjøre det igjen. Foto: Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Du husker vel den berømte scenen fra filmen «When Harry Met Sally», hvor Meg Ryan illustrerer hvordan kvinner faker en orgasme?

Men det er slett ikke bare kvinner som faker - menn gjør det også.

Det er selvsagt helt ok å jukse på seg en orgasme i ny og ne, men dersom det skjer veldig ofte, er det faktisk mye du går glipp av. Visste du for eksempel at en orgasme kan skjerpe hjernen.

En ny studie gjennomført ved Harvard University viser i tillegg at personer som «faker» oftere er utro.

LES OGSÅ: – Sexen er ikke spesielt bra

FÅR DU ORGASME?: Hvis ikke, så er det ikke nødvendigvis særlig smart å "fake", viser ny forskning.   Foto: Getty Images/iStockphoto
FÅR DU ORGASME?: Hvis ikke, så er det ikke nødvendigvis særlig smart å "fake", viser ny forskning. Foto: Getty Images/iStockphoto Vis mer

Oppnår orgasme i 60 prosent av tilfellene

I studien kommer det frem at kvinner jukser på seg orgasme hele én av fem ganger, hovedsaklig for å unngå å såre partneren, skriver Daily Mail.

Det viser seg imidlertid at det slett ikke er bra for forholdet

Kvinner som jukser på seg orgasmer har nemlig større sannsynlighet for å være utro, i tillegg til at det er stor sannsynlighet for at de gjentar utroskapen.

Forskerne intervjuet 138 kvinner og 121 menn som var i et parforhold om temaet, for å se om personene som var seksuelt tilfredstilte i forholdet hadde større sannsynlighet for å være trofaste.

Studentene de intervjuet hadde i gjennomsnitt sex tre ganger i uken, hvorav kvinnene oppnådde orgasme 61 prosent av gangene, mens mennene fikk orgasme i 70 prosent av tilfellene.

LES OGSÅ: Åtte myter om p-piller

Flere menn enn kvinner er utro

Forskerne kunne konkludere med at kvinnene «jukset på seg» orgasme langt oftere enn mennene i studien - faktisk opp mot 18 prosent av gangene, mens menn bare faket én av tyve ganger.

Av de kvinnelige deltakerne kom det også frem at én av seks kvinner hadde vært utro mot partneren sin. Blant mennene innrømmet én fjerdedel av deltakerne at de hadde vært utro.

Men det så ikke ut til at hyppigheten av orgasmer påvirket utroskapsraten.

Kvinnene som hadde flest orgasmer var ikke noe mer eller mindre utro, enn de som bare nådde klimaks en gang i blant. Forskerne så likevel en kobling mellom det å fake orgasmer og utroskap.

– Desto flere orgasmer en kvinne har jukset på seg, desto større var sannsynligheten for at hun hadde vært utro, og for at hun kom til å gjøre det igjen, sier Dr. Justin Lehmiller, psykolog ved Harvard University.

Men i forhold til trofasthet, er det mer relevant om hun jukser på seg orgasmer, enn hvor mange orgasmer hun får, forteller han.

LES OGSÅ: 10 ting du bør vite om forholdet ditt

SNAKK SAMMEN: Hvis du ikke er helt fornøyd i senga, kan ekpertene fortelle hvor viktig det er å snakke sammen. Hvis du fortsetter å fake vil jo partneren din tro at alt er bra.  Foto: Fotolia
SNAKK SAMMEN: Hvis du ikke er helt fornøyd i senga, kan ekpertene fortelle hvor viktig det er å snakke sammen. Hvis du fortsetter å fake vil jo partneren din tro at alt er bra. Foto: Fotolia Vis mer

Når du ikke klimaks?

Den kvinnelige orgasmen kan være både kompleks og forvirrende, og mens noen når klimaks både titt og ofte, er det andre som aldri klarer å få orgasme under samleie.

Ifølge Peder Kjøs, som er spesialist i klinisk voksenpsykologi og KKs faste ekspert innen sex- og samliv, kan det være mange årsaker til at kvinner ikke klarer å nå klimaks under samleie.

– Den vanligste årsaken er psykologiske sperrer av forskjellige slag som gjør at man ikke klarer å slappe av eller gå helt inn for det man holder på med.

Dersom problemet rett og slett skyldes dårlig teknikk fra din eller partneren din sin side, mener Kjøs det er viktig å være åpen om dette. Dere bør snakke sammen, så dere får gjort noe med problemet. Dersom du fortsetter å «fake» orgasme tror jo partneren din at alt er helt fint.

Maria K. Ebbestad, som er nettredaktør og presseansvarlig hos Kondomeriet, har tidligere fortalt til KK.no at orgasmer handler mye om å bli kjent med seg selv og sin egen kropp.

– Det er ikke mannens oppgave å gi kvinnen orgasme, og derfor må dere bli flinkere til å samarbeide. Alle menn ønsker å gi kvinnene en god opplevelse i sengen, og det er derfor viktig at hun lar han gjøre dette ved å veilede han, sier Ebbestad.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer