Helse & Livsstil

Kvinners konstante kroppskvaler

Bekymrer seg en gang i kvarteret.

Aldri fornøyd: er det umulig for kvinner å bli tilfreds med sin egen kropp?
Aldri fornøyd: er det umulig for kvinner å bli tilfreds med sin egen kropp? Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Bare én av 50 britiske kvinner er for nøyd med kroppen sin, ifølge en spørreundersøkelse blant 5000 lesere av det britiske kvinnemagasintet Grazia magazine. I gjennomsnitt ønsker de spurte å gå ned minst 8,5 kilo. 7 av 10 mener en «bedre» kropp vil øke livskvaliteten deres..

Undersøkelsen viste også at den jevne britiske kvinne bekymrer seg for kroppen sin fire ganger i timen. Nesten alle har slanket seg på et eller annet tidspunkt i livet, og 41 prosent av kvinnene passer konstant på hva de spiser.

- Britiske kvinner er sterkt kritiske til kroppene sine. Konsekvensen er at vi har et såkalt normalt/abnormalt forhold til mat som er fullt av selvmotsigelser - vi drikker Cola Light til smultringene eller dropper lunsjen fordi vi skal ut og spise middag. Mange kvinner tenker konstant på om de skal spise eller ei, og hvis de går på vekten og finner ut at de veier en kilo for mye, kan det ødelegge dagen deres, sier redaktør Jane Bruton i Grazia magazine ifølgeifølge BBC.

I studien oppga også kvinnene hvilken kroppsdel de var minst fornøyd med, og dette er resultatet:
 • Lårene - 87%
 • Midjen/magen - 79%
 • Brystene - 65%
 • Tennene(!) - 57%

 • 29 prosent av kvinnene har klippet av lappen med størrelsen på klærne sine og halvparten har løyet om sin egen vekt.

  Hva mener du? Er du fornøyd med din egen kropp? Er kvinners egenpålagte kroppstyranni i ferd med å gå for langt? Si din mening i vårt forum.  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer