Helse & Livsstil

Kvinnevenner er best

Vil du ha en god venn, bør du velge en kvinne.

Kvinnevenner er best
Publisert
Sist oppdatert
Kvinner er bedre enn menn til å danne dype og varige vennskap. Det kommer fram i en studie utført ved The University of Manchester i Storbritannia.Universitetet skriver i en pressemelding at studien pågikk i over fire år, og omfattet 10 000 mennesker. Det viser seg at menn er temmelig beregnende når det gjelder hvem de synes det lønner seg å være venner med. Kvinner, derimot, støtter sine venner i tykt og tynt. De beholder også vennene sine lenger enn menn. Menn baserer gjerne sine vennskap på hvem de liker å gå ut å drikke med.Forskerne fant ellers ut at single gjerne blir venner med single, og eldre med eldre. 75% av de som betegner seg som bestevenner har samme kjønn. Forsker Gindo Tampubolon mener det gjør funnene rundt kvinnelige vennskap ytterlige interessante.- Kvinnelige vennskap er fundamentalt annerledes enn menns. Kvinnevennskap er dypere og mer moralbaserte. De handler om forholdet i seg selv, snarere enn hva de som er i forholdet kan få ut av det.Tampubolon forteller at kvinner beholder vennene sine gjennom tykt og tynt, uavhengig av geografi og sosial mobilitet. For kvinner er vennskap en måte å forme sin egen identitet og uttrykke seg på. Menn vurderer i langt større grad hva slags utbytte de kan få av vennskapet.LES OGSÅ:
 • Skaff en treningsvenn
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer