Helse & Livsstil

Kvinnevenner er best

Vil du ha en god venn, bør du velge en kvinne.

Kvinnevenner er best
Publisert
Sist oppdatert
Kvinner er bedre enn menn til å danne dype og varige vennskap. Det kommer fram i en studie utført ved The University of Manchester i Storbritannia.

Universitetet skriver i en pressemelding at studien pågikk i over fire år, og omfattet 10 000 mennesker. Det viser seg at menn er temmelig beregnende når det gjelder hvem de synes det lønner seg å være venner med.

Kvinner, derimot, støtter sine venner i tykt og tynt. De beholder også vennene sine lenger enn menn. Menn baserer gjerne sine vennskap på hvem de liker å gå ut å drikke med.

Forskerne fant ellers ut at single gjerne blir venner med single, og eldre med eldre. 75% av de som betegner seg som bestevenner har samme kjønn. Forsker Gindo Tampubolon mener det gjør funnene rundt kvinnelige vennskap ytterlige interessante.

- Kvinnelige vennskap er fundamentalt annerledes enn menns. Kvinnevennskap er dypere og mer moralbaserte. De handler om forholdet i seg selv, snarere enn hva de som er i forholdet kan få ut av det.

Tampubolon forteller at kvinner beholder vennene sine gjennom tykt og tynt, uavhengig av geografi og sosial mobilitet. For kvinner er vennskap en måte å forme sin egen identitet og uttrykke seg på. Menn vurderer i langt større grad hva slags utbytte de kan få av vennskapet.


LES OGSÅ:
  • Skaff en treningsvenn

  • Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

    Vi bryr oss om ditt personvern

    KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

    Les mer