Sminketips

Kvitt deg med mørke ringer

Med de rette triksene og produktene slipper du å se trøtt ut i morgen også.

SOM MAGI: Følg tipsene i denne saken for å kvitte deg med mørke ringer rundt øynene og se mer våken ut i en fei. Foto: Colourbox
SOM MAGI: Følg tipsene i denne saken for å kvitte deg med mørke ringer rundt øynene og se mer våken ut i en fei. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Noen har alltid mørke ringer under øynene, uansett hvor uthvilte de er. Andre sliter bare med dette når vi er trøtte, syke eller har hatt en litt for morsom kveld på byen.

Uansett er de mørke ringene på topplista av ting vi gjerne vil sminke bort, og heldigvis finnes det råd for å sminke deg våken.

1. Smør med riktig produkt

Bruk en god øyegelé som er drenerende og fjerner poser under øynene.

Bruk ringfingeren til å forsiktig klappe på et tynt lag øyekrem. Begynn ved neseroten, og smør med forsiktige bevegelser ut mot øyekroken.

Som en regel bør du følge øyebeinet. Bruk øyekremen over og under øyet, men ikke på selve øyelokket – da blir det bare blankt og oljete, og øyesminken din vil skli utover.

2. Velg riktig concealer

Siden de mørke områdene som oppstår rundt øynene har mye blått i seg, bør du velge en concealer med ferskentone eller oransje pigmenter.

Disse fargene står på motsatt side av hverandre i fargehjulet, noe som betyr at de er hverandres rake motsetning og dermed nøytraliserer de hverandre. Det betyr at du sitter igjen med en hudtone som ligner mer på den du har ellers i ansiktet.

3. Ikke bruk for mye produkt

Som alltid når du skal dekke over problemområder, bør du være veldig obs på mengden produkt du bruker. Lite holder lenge, og jo mer du bruker, jo tydeligere blir det.

For mye concealer under øynene kan lett kake seg og legge seg i de små linjene (du selvsagt ikke har fått) i området rundt øynene.

4. To påføringsvarianter

Du kan bruke en kost eller en finger til å påføre concealeren.

En concealerkost er gjerne litt stiv i busta. Husk at syntetiske fibre funker best med kremprodukter. Husk dessuten at du må vaske kosten jevnlig, enten du bruker en concealerpenn eller en egen sminkekost.

LES OGSÅ: Så mange sminkekoster trenger du

Ringefingeren er den svakeste hos de fleste av oss, og egner seg derfor ekstra godt til påføring av sminke i det ømtålige øyeområdet.

Enten du bruker en sminkekost eller fingeren, må du sørge for å jobbe produktet godt inn i huden, men unngå å dra i den tynne huden rundt øynene.

5. Sett produktene

Som alltid når du bruker kremprodukter, bør du sette dem med pudder. Dette får sminken til å sitte både penere og lenger.

Det finnes egne pudderet til området under øynene, men selv om disse er ekstra finmalte og lette, kan du få et like fint resultat med det vanlige pudderet ditt.

Mange går for en lysere nyanse under øynene, men vær oppmerksom på at det kan gi en veldig uheldig effekt, spesielt på bilder tatt med blitz. Se bare på Eva Longoria.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer