KYLIE JENNER: Realitystjernen er kjent for å dele skjønnhetstips, men det er ikke sikkert du skal tro på alt.  Foto: Splash News
KYLIE JENNER: Realitystjernen er kjent for å dele skjønnhetstips, men det er ikke sikkert du skal tro på alt. Foto: Splash News Vis mer

Kylie Jenner

Kylie Jenner (17) hevder krem ga henne større bryster

Men er det egentlig mulig? Dette sier ekspertene.

KK.NO: «Keeping up with the Kardashian»-stjernen Kylie Jenner (17) har allerede tjent store summer på utseende sitt – som de siste årene har gjennomgått en del forandringer.

Realitystjernen deler jevnlig skjønnhetstips, blant annet på Instagram, og nylig fortalte hun følgerne sine om en helt bestemt hudkrem hun bruker.

Kremen «Breast plumpin lotion» fra merket Pureleef, skal ifølge 17-åringen nemlig ha bidratt til å gi henne større bryster.

LES OGSÅ: Disse kvinnene tar silikon

Ingen bevist effekt

I en Instagram-post forteller Jenner at kremen – som kun skal inneholde naturlige ingredienser – kan framheve og forstørre ulike kroppsdeler, blant annet brystene.

Så langt har posten fått over 1 million «likes» og nesten 200.000 kommentarer.

Jenner skriver blant annet at kremen skal stimulere fettcellene i kroppen, og føyer til at «jeg begynte å se resultater etter bare en måned».

PUPPER OG RUMPE: Kylie Jenner (17) la nylig ut disse to bildene på Instagram, sammen med en tekst hvor hun fortalte hvor stor fan hun er av kremene fra Pureleef. Foto: NTB Scanpix
PUPPER OG RUMPE: Kylie Jenner (17) la nylig ut disse to bildene på Instagram, sammen med en tekst hvor hun fortalte hvor stor fan hun er av kremene fra Pureleef. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Men, ifølge Michael Zangani, som er hudlege ved Rikshospitalet, kan ikke en hudkrem ha denne effekten.

HELT NATURLIG? Kylie Jenner har fått mye oppmerksomhet for utseende sitt. Foto: NTB Scanpix
HELT NATURLIG? Kylie Jenner har fått mye oppmerksomhet for utseende sitt. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Det finnes per dags dato ingen kremer som vitenskapelig kan si at de kan forstørre fettceller lokalt, og gi større bryster, sier han til KK.no.

Han forteller at det likevel finnes en rekke kremer som hevder å ha denne effekten.

- De lover ganske mye, men dessverre ser man på ingrediensene at de ikke er mirakelkremer, sier han.

LES OGSÅ: Dette opererer flest kvinner

Asiatisk plante

Kremen Jenner skryter av på Instagram, skal blant annet inneholde stoffene sarsaspogenin, som skal hentes fra røttene av den asiatiske planten Anemarrhena Asphodeloides og macelignan, som skal finnes i muskat.

Selv om det ifølge Zangani ikke finnes noe som tyder på at stoffene har effekten de markedsføres med, så er det heller ikke noe som tyder på at de er farlige.

Zangani forteller at stoffene som skal brukes i kremen inneholder antioksidanter, som kan ha en positiv effekt på huden, men altså ikke på brystenes størrelse.

Mattilsynet sier til KK.no at de ikke er kjent med at stoffene i kremen brukes i kosmetikk som selges i Norge.

- Etter vår vurdering dreier det seg her om et produkt som kan befinne seg i «gråsonen» mellom det som klassifiseres som et kosmetisk produkt og et legemiddel, sier seniorrådgiver Rune Jemtland i Mattilsynet til KK.no.

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop