Velvære

La ansiktsmasken sitte på over natten

Bra hvis du har tørr, stresset eller solbrent hud.

KAN SITTE PÅ OVER NATTEN: Ansiktsmasker som er ment å gi huden fukt og næring (ikke peeling eller utrensende masker) kan du gjerne la sitte på over natten for å gi huden ekstra fukt.  Foto: Getty Images/Pixland
KAN SITTE PÅ OVER NATTEN: Ansiktsmasker som er ment å gi huden fukt og næring (ikke peeling eller utrensende masker) kan du gjerne la sitte på over natten for å gi huden ekstra fukt. Foto: Getty Images/Pixland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
En god ansiktsmaske er et must for enhver kvinne, enten for å mykne opp, rense, peele eller få i gang blodsirkulasjon i huden.

Og naturlig nok lønner det seg å velge en ansiktsmaske ut fra din hudtype og dine behov.

Bør brukes 1-2 ganger i uka

Det finnes nemlig flust av ulike masker å velge mellom i dag, blant annet peelingmasker (best for personer med kviser og urenheter), kremmasker (best for deg som har normal eller tørr hud), leiremasker (fet hud) og fukt-eller gelémasker (for alle hudtyper).

Et billigere alternativ kan være å lage en ansiktsmaske selv, med ingredienser du allerede har i kjøleskapet.

For å få maks utbytte av ansiktsmasken, lønner det seg å bruke den én til to ganger i uka. Har du problemhud (kviser, urenheter etc.) kan det imidlertid være lurt å bruke ansiktsmaske litt oftere – gjerne tre ganger i uka.

LES OGSÅ: Fire steg mot vårvakker hud

La den sitte på over natten

De fleste ansiktsmasker skal sitte på i mellom fem og 15 minutter, men dette står også beskrevet på bruksanvisningen på produktet du kjøper.

Har du veldig tørr eller stresset hud, kan imidlertid det å legge på en ansiktsmaske før du legger deg, og sove med den over natten, være bra.

Det samme gjelder hvis du har fått litt for mye sol i ansiktet på dagen. Da kan ansiktsmasken minske tørrhet og solbrenthet over natten.

LES OGSÅ: Ung hud? Vær obs på dette!

Vær obs på masketype

Det som er viktig å tenke på dersom du skal sove med ansiktsmasken din, er at det er en maske som gir fukt og næring – altså ikke en peeling- eller utrensende maske.

Peeling/utrensende masker bør kun sitte på i den tiden som anbefales (som regel maks ti til 15 minutter) bruksanvisningen.

Ifølge Anne Gabrielsen, produktsjef for hudpleieprodusent Matis, er det heller ikke lurt å sove med masken altfor ofte.

- Du kan godt sove med en ansiktsmaske en gang i blant, men de aktive stoffene i masken avtar etter en stund, sier hun til KK.no:

- En maske er ikke laget for å frigøre næringsstoffer over lang tid, slik en dag- eller nattkrem er, så normalt sett vil jeg anbefale krem. Mange synes likevel at de får god effekt av å la masken sitte på over natten, så det kan være greit en gang i blant.

LES OGSÅ: Få fin hud livet ut

Ikke slutt med hudpleien

Dersom du har byttet hudpleieprodukter, har du helt sikkert merket at det kan ta litt tid før ansiktshuden din tilvennes de nye produktene.

Det er med andre ord ganske naturlig å få litt ekstra kviser og urenheter i begynnelsen. Det samme gjelder for ansiktsmasker – både de du kjøper i butikk og Lager hjemme.

I likhet med peeling og skrubber, renser nemlig ansiktsmasken huden din på et dypere nivå, og dette kan også føre til litt urenheter.

Så fremt du ikke merker allergier eller andre problemfulle symptomer, og så fremt urenhetene ikke øker og fortsetter å dukke opp, bør du imidlertid fortsette med hudpleien.

Huden vil nemlig stabilisere seg relativt raskt, og da vil du fortere merke de positive effektene av produktet.

LES OGSÅ: Slik tar du knekken på kvisene

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer