Trening

La meg være tynn

Sliter du med undervekt og klarer ikke legge på deg? Her er tipsene.

La meg være tynn
Publisert
Sist oppdatertTrenger du flere gode tips angående kropp, trening og kosthold? Send inn dine spørsmål til KKs eksperter.
Jill Jahrmann svarer på alt om trening. Du når henne på jill@kk.no
Jeanette Roede er vår kostholdsekspert, og kan kontaktes påjeanette@kk.noOvervekt er et stadig vanligere problem i vestlige samfunn, og det er lett å glemme at de naturlig undervektige også kan slite med dårlig selvbilde som følge av sine for tynne kropper. Å legge på seg kan være vanskelig når kroppen er naturlig tynn, og overspising av fet mat og sukkerholdige varer vil ikke gi den ønskede typen vektøkning. Her er tipsene for deg som vil forsøke å gå sunt opp i vekt.

 • Er du tynnere enn gjennomsnittet, forsøk å akseptere at du er tynn, men sunn.
 • Trening er suverent for den som er for tynn, særlig trening med vekter. Muskler former kroppen, det gjør underverker med holdningen, og det vil gi utslag på vekten. Det stimulerer også appetitten.
 • Resultatene av trening med vekter kommer ganske raskt, og en tynn, spinkel kropp blir velformet og sterk.
 • Ha hovedfokus på vekttreningen, men tren litt lett kondisjon i tillegg. Du bør holde deg til de store basisøvelsene der flere muskler jobber sammen, for eksempel knebøy, benkpress og roing. Tren med vekter tre ganger i uken, pluss en økt med ikke for hard kondisjonstrening.
 • Sørg for et sunt, næringsrikt og variert kosthold. Glem Fedon og karbohydratangst. Karbohydrater er faktisk bra for deg, så fråts i pasta og grovt brød. Mye frukt er også bra. Spis frukt som er rik på kalorier, for eksempel bananer og avokado.
 • Spis masse nøtter. De er stappfulle av mineraler og vitaminer. Ha med deg en pose i vesken og småspis hele dagen.
 • For å legge på deg, må du få i deg nok kalorier, noe som betyr at du må spise mer enn du er vant til. Du skal spise til du er skikkelig mett.
 • Spis ofte. Start dagen med en stor frokost, for eksempel havregrøt med rosiner, nøtter og bananer. Sørg for god lunsj og middag. I tillegg skal du spise minst tre mellommåltider som kan være brødskiver, frukt og nøtter.
 • Synes du det er vanskelig å spise nok og ofte nok, kan det være en god idé å forberede maten kvelden i forveien.
 • En enkel og kjapp måte å få i seg nok kalorier på, er å erstatte én til to av mellommåltidene med kosttilskuddet Weight gain. Det er en blanding av proteiner, karbohydrater, vitaminer og mineraler man løser opp i vann, melk eller juice.
 • Sørg for å få i deg mye væske. Det kan være en god idé å erstatte en del av væsken med rene fruktjuicer og melk.
 • Har du råd, kan en treningsveileder eller personlig trener skreddersy en kostholds- og treningsplan for deg og følge deg nøye opp.

 • (Kilder: Personlig trener Gudmundur Bragason og spesialist i allmennmedisin Gunnar Hjorth.)

  Til tross for økende slankefokus, er de fleste enige om at kjendiser som Keira Knightley ikke ser sunne ut i sine stadig tynnere kropper. Men hva gjør du hvis du har Keira-kropp fra naturens side?
  Til tross for økende slankefokus, er de fleste enige om at kjendiser som Keira Knightley ikke ser sunne ut i sine stadig tynnere kropper. Men hva gjør du hvis du har Keira-kropp fra naturens side? Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer