Menn

Lær å ferske løgnhalsen

Hvem trenger privatdetektiver? Slik blir du løgnekspert.

Foto: All Over PressAll Over Press
Foto: All Over PressAll Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Her er ekspertrådene, skriver helsenettstedet WebMD.
 • Her er tidenes sexløgn
 • 1. Sammenheng

  En løgn er sjelden gjennomtenkt ned til minste detalj. Se etter inkonsistens i historien du blir servert. Dersom vedkommende ikke har svar på detaljspørsmålene dine eller sier ting som høres latterlige ut, da er det stor sjanse for at du har å gjøre med en løgn.

  2. Spørsmål

  Kun 4 prosent er flinke til å lyve, så det burde være mulig å avsløre en og annen hverdagsløgn. Et uventet spørsmål kan sette en løgnhals helt ut.

  3. Oppførsel

  Brå forandringer i oppførsel er et varsku. Når rolige personer fyrer seg opp og vice versa, da har du grunn til å bli mistenksom.

  4. Følelser

  De færreste klarer å forfalske følelser. Dersom han smiler stramt eller unaturlig når han forsikrer deg om at han ikke har vært utro, da er sjansen stor for at det skjuler seg en annen sannhet bak smilet.

  5. Intuisjon

  Kvinnelig intuisjon, den sjette sans eller god gammeldags magefølelse går ikke av moten. Lytt til intuisjonen den, den er ofte på rett spor.

  6. Mikrofølelser

  En mikrofølelse varer kun i 25 sekunder, og er alltid en tildekket følelse. Om den skjulte følelsen er sinne, frykt eller sjalusi, så vil den uansett kunnes ses i øynene til vedkommende, vel og merke med litt trening.

  7. Kroppsspråk

  Løgnhalsen sier ofte noe annet med kroppsspråket enn med ord. Dersom venninnen din sier med rolig stemme at hun ikke er interessert i kjæresten din, samtidig som hun rykker litt til, da kan det være fare på ferde.

  8. Øyekontakt

  Et klasisk tegn på uærlighet er et unnvikende blikk og svetting. Men vær klar over at noen mennesker også har vanskeligere for å holde blikket enn andre, det betyr ikke at de er uærlige typer, men kanskje bare nervøse av seg.

  9. Detaljer

  Det motsatte av inkonsistente historier er historier så detaljerte at det virker påfallende. Dersom han buser ut med en masse detaljer, vær på vakt.

  10. Ordvalg

  Til sist, se opp for sterke ord og uttrykk som: Jeg sverger! En person som lyver føler ofte trang til å dysse ned situasjonen, noe som selvsagt er hovedformålet til den som lyver. LES OGSÅ:
 • Dette lyver kvinner om
 • Dette lyver menn om
 • Ja, vi leser sms-ene hans
 • Avslør ham med mobilen
 • Dette skjuler vi for partneren
 • 8 tegn på utroskap
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer