øyevipper

Lær deg å bruke punktvipper

Kathrine Sørland elsker dem, og hun er ikke den eneste. Heldigvis er de både billige og enkle å bruke.

ELSKER DEM: Kathrine Sørland elsker punktvipper og mener de gir et dådyrblikk ingen kan motstå. – Ikke er de spesielt dyre heller, sier hun. Foto: Per Ervland
ELSKER DEM: Kathrine Sørland elsker punktvipper og mener de gir et dådyrblikk ingen kan motstå. – Ikke er de spesielt dyre heller, sier hun. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
I forbindelse med Oslo Fashion Week denne måneden, snakket KK.no med kjendisene om deres hemmelige skjønnhetstriks. Kathrine Sørlands aller heteste tips var nettopp punktvipper.

Å sette på punktvipper er enklere enn du tror. Foto: Per Ervland
Å sette på punktvipper er enklere enn du tror. Foto: Per Ervland Vis mer

Dådyrblikk

– Mitt beste og billigste triks er punktvipper. Det er helt genialt og gjør at du ser helt fantastisk ut, sier hun til KK.no.Punktvipper er virkelig et sminketriks med wow-effekt. Dessuten er det både enkelt å fikse selv – og billig.

– Og du får et dådyrblikk ingen kan si nei til, sier Kathrine Sørland.

Tidligere har også artist Elisabeth Carew røpet at punktvipper er hennes supertriks.

LES OGSÅ: Slik får du Adele-looken

Lett å lære

Du har kanskje prøvd å sette på falske øyevipper før, men slitt litt med å få det til? Fortvil ei! Punktvipper er enklere enn både hele og halve striper, så ikke la eventuelle negative erfaringere fra tidligere stoppe deg.

Aller først, bøy dine egne vipper og påfør mascara. Du bør også ha påført eventuell eyeliner og øyeskygge før du begynner med vippene.

For å sette på punktvipper, starter du med å ta litt lim på esken eller på hånda di og la det tørke litt.

Dette er nemlig selve nøkkelen til suksess: La limet tørke litt!

Det skal ikke bli helt tørt, men klissete, så la det tørke i minst 30 sekunder, men gjerne så lenge som et par minutter. Prøver du å sette på vippene før limet har fått bli skikkelig klebrig, vil det være mye vanskeligere å få vippene til å sitte.

De fleste makeupartister sverger til Duo-lim, et lateksbasert lim som er trygt å bruke nær øynene. Det er lett å bruke og lett å fjerne, og relativt skånsomt mot øynene. Mange typer vipper kommer med eget lim, men proffene anbefaler deg å kaste disse og bruke Duo.

Så kan du ta øyevippene (punktvipper kommer i små grupper av 5-6 vipper) ut fra esken med en pinsett. Hold dem med pinsetten (sørg for at du holder dem i riktig vinkel og i riktig retning) og dypp dem såvidt i limet. Du trenger veldig lite lim.

Og det er nå punktvipper skiller seg fra hele vippestriper, for de bør faktisk festes på dine naturlige vipper, ikke på huden, slik du gjør med hele striper. Fest dem på vippene, så nær rota som du klarer.

Juster vinkelen og plasseringen på vippene til du er fornøyd – du har litt tid på deg før limet tørker helt, så ikke stress.

Ved å feste punktvippene på dine egne vipper, blir det enklere å få det til å se naturlig ut. Likevel er det ekstra viktig at du er forsiktig når du fjerner dem, for det sliter mer på vippene når du fester direkte på dem. Se flere tips om fjerning av vipper lenger ned i saken.

OBS! Punktvipper kommer i ulike lengder, men med mindre du ønsker veldig, veldig lange vipper og en dramatisk effekt, holder de korte eller medium lange stort sett. For lange punktvipper er veldig vanskelige å få til å se naturlige ut, så hold deg helst til de kortere variantene.

Om du ønsker enda mer drama, kan du påføre mer mascara etter at vippelimet har tørket fullstendig.

Se video her

Makeupartist Lisa Eldridge har en YouTube-kanal (ekstern lenke) hvor hun deler tips og triks hun har lært seg gjennom sine mange tiår som makeupartist. I videoen under viser hun hvordan du best påfører punktvipper for et best mulig resultat.

Se videoen her:
Saken fortsetter under videoen
Slik fjerner du dem

Overbruk og feil fjerning av falske øyevipper kan skade dine egne vipper, så lær deg hvordan du setter dem på og fjerner dem riktig.

Det tar 100 dager før vipper vokser ut igjen, nemlig.

 • Påføring: Lim vippene til vippekanten, ikke til dine egne vipper.
 • Fjerning: Dynk to bomullsdotter med en god sminkefjerner som fjerner vannfast sminke. Press disse forsiktig mot øynene og hold dem der 15-30 sekunder, så sminken og limet får sjansen til å løse seg opp. Dra så vippene forsiktig av, gjerne med en pinsett. Fjern limrester med mer sminkefjerner og en Q-tip.
 • Unngå fristelsen: Ikke riv av vippene uten å bruke en sminke- eller vippefjerner.

 • Noe du lurer på? Spør KK.no

  Hvordan kan jeg gjøre de trange, nye skoene mine mer komfortable? Hvordan legger jeg sminke som varer hele dagen? Når er det best å trene – før eller etter middag?

  Har du også et spørsmål om klær, sminke, kosthold eller trening? Send det til spor@kk.no, og vi vil finne det ut for deg.

  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer