Lunsj

Lær deg dette matpakketrikset

Ekspert Ina Garthe slår til igjen.

DET FUNKER FORTSATT: Grove brødskiver med proteinrikt pålegg, som for eksempel fisk, egg, magert kjøttpålegg eller cottage cheese er en god lunsj. Ta også litt juice og en frukt til. Foto: Thinkstock
DET FUNKER FORTSATT: Grove brødskiver med proteinrikt pålegg, som for eksempel fisk, egg, magert kjøttpålegg eller cottage cheese er en god lunsj. Ta også litt juice og en frukt til. Foto: Thinkstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Hvordan ser lunsjboksen din ut? Er det på tide med en matpakke-makeover?Ingvild, en av våre faste lesere, vil i dette nettmøtet vite om ekspert Ina Garthe har noen tips til god og enkel lunsjmat hun kan ta med på skolen.- Noe som holder seg i romtemperatur i mange timer. Har tilgang til micro så det kan godt være noe som kan varmes opp. Det viktigste er at det er sunt, enkelt og holder energinivået oppe på lange dager på lesesalen. Merker at noen knekkebrød, som jeg spiser nå, gjør at jeg sliter litt ut på dagen, og jeg har ikke energi til å komme meg på trening som planlagt.LES OGSÅ: Her er superlunsjen

Få energi som varer

Ina er godt kjent med Ingvilds problemstilling. Rådløs er hun imidlertid ikke.- Du kan gjerne ta middagsrester eller en god salat med egg/skinke/pasta i boks og spise dette kaldt, eller varme opp. Dette holder seg fint til lunsj. Dette vil gjøre at du har energi utover dagen og at du trenger et mindre måltid 3-4 timer etter for å gå videre på trening.Ina anbefaler også gjerne grove brødskiver med proteinrikt pålegg, som for eksempel fisk, egg, magert kjøttpålegg eller cottage cheese. Ta også litt juice og en frukt til.- Sørg for å ha frukt tilgjengelig og at du drikker nok i løpet av dagen. Dette betyr at du bør ha en flaske med vann på pulten, ellers glemmer vi det lett, påpeker kosteksperten.Når du spiser maten bør du imidlertid forlate pulten, ellers kan det ha uheldige konsekvenser.

Stabilisér blodsukkeret

- Det er en fordel at blodsukkeret ditt holdes konstant i løpet av dagen, slik at du ikke blir sulten, ukonsentrert og slapp mellom måltidene. Ofte fører dette til at du spiser mer til måltidene og at du tyr til søtsaker mellom måltidene. Du kan forhindre dette ved å innta faste måltider gjennom hele dagen og legge inn små mellommåltider når det er behov for det, har Ina Garthe tidligere uttalt til KK.no.TEST DEG SELV: Hva kan du om kosthold? Her er Inas eksempel på en dagsmeny som gir deg alt kroppen din trenger:

KLIPP UT OG HENG PÅ KJØLESKAPET:

07.00. Frokost: Havregryn med frukt og melk og ett glass juice.09.30. Mellommåltid: ett knekkebrød med hvitost og skinke og en banan.12.00. Lunsj: Grove brødskiver med leverpostei, paprika, kalkunpålegg, en gulrot og te.14.30. Mellommåltid: Smoothie.17.00. Middag: Grillet kylling med ris og salat m/dressing og vann.20.00. Kvelds: Grove skiver med makrell i tomat og Biola/kulturmelk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer