<strong>SÅ LETT:</strong> Det er ikke vanskelig å få til perfekte egg. Trikset er å ikke la dem stå og koke. Foto: Stine Okkelmo
SÅ LETT: Det er ikke vanskelig å få til perfekte egg. Trikset er å ikke la dem stå og koke. Foto: Stine Okkelmo Vis mer

Kjøkkentriks

Lær deg trikset som gir deg perfekte kokte egg

De skal ikke stå og koke i kjelen.

Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Liker du kokt egg? Bløtkokt eller hardkokt? Uansett, egg metter godt, og inneholder mye næring, så derfor er det kjekt å alltid ha egg i kjøleskapet.

Å koke egg er verdens letteste sak - eller? Synes du kanskje det er vanskelig å få egget akkurat slik du vil ha det? 

Ikke la egg ligge i kokende vann

Hvis du spør de du kjenner om hvordan de koker sine egg, vil du sikkert få mange forskjellige svar.

Noen legger eggene i kaldt vann, andre venter til vannet er kokt, noen vil ha eggene så bløtkokte at plommen renner, andre vil ha den bare litt myk, mens noen foretrekker et hardkokt egg med fast plomme.

Men de aller fleste lar eggene ligge i kokende vann - og det bør faktisk unngås.

Jo, du leste riktig. Kokt egg bør nemlig helst ikke koke, enda så rart det høres ut.

La eggene trekke

Den beste måten å koke egg på, er å legge eggene i en kjele med kaldt vann, la vannet koke opp, og så ta kjelen av platen og la  eggene trekke seg ferdige.

Ved hjelp av denne metoden blir eggene gradvis varmet opp sammen med vannet, men ikke for varme, slik at eggehviten blir gummiaktig, eller plommekanten blir grønn.

Og når du har fjernet kjelen, skal du la eggene trekke i 4 minutter for et bløtkokt egg med rennende plomme, 6 minutter for et bløtkokt egg med myk plomme, og 10 minutter for hardkokte egg. 

Skal du koke egg til mange? Se hvordan du kan hardkoke egg i stekeovnen.

 

 

 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer