Leppestift

Lær Maya Viks beste sminketriks

Bassist Maya Vik røper sitt aller beste sminketriks. Enklere blir det ikke.

SUPERTRIKSET: Se hva bassist Maya Vik alltid har i veska for å bli festklar på 1-2-3.  Foto: Per Ervland
SUPERTRIKSET: Se hva bassist Maya Vik alltid har i veska for å bli festklar på 1-2-3. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Gjestene på Oslo Fashion Week mener Maya Vik er en av landets best kledde kvinner, men hun er ikke den som bruker lengst tid på å gjøre seg klar til fest.

Festklar i en fei

Under åpningen av Oslo Fashion Week på tirsdag, fortalte bassisten i i gruppa Montèe litt om hvordan hun får minuttene til å strekke til når hun skal pynte seg. Maya Vik har en travel tid i studio og sverger til god planlegging for å få den riktige festlooken. – Jeg er veldig flink til å planlegge antrekket i god tid, gjerne et par uker i forkant, sier den Bylarm-aktuelle bassisten. Hun fikser hår og sminke selv, og sier det bidrar til at ting går raskere og blir enklere. I likhet med blant andre Henriette Lien og Elisabeth Carew, var sminket hun seg lynkjapt til OFW-åpningen. I veska har hun alltid med seg leppestift og pudder, og gjerne en kajal.Og det er leppestiften som er hennes supertriks. – Med leppestift ser man plutselig mye freshere ut, sier hun.

Gå for en matt finish

I vår skal leppene være matte og knalle, så Maya Viks tips er perfekt for deg som vil prøve deg på vårens sminketrender. – Ved å legge en lettere øyesminke, eller ingen øyesminke i det hele tatt, kan du legge all fokus på leppene, sier makeupartist Hanna Karlsson i Make Up Store. Hun anbefaler absolutt å få for farge på leppene i vår, alt fra oransje til rødt til ceris. – Oransje er min personlige favoritt, men også cerise toner er kjempefint, sier hun.– Matte lepper krever ekstra pleie for å se bra ut. Bruk en mild leppeskrubb og fuktgivende leppebalsam før du påfører leppestift, sier makeupartist hos Makeup Mekka, Ingrid Presttun Eide. – Den matte teksturen fremhever tørre flak og sprukne lepper, så godt forarbeid er nøkkelen til et fint resultat.

Får klesskryt

Det er ikke bare OFW-gjestene som skryter av Maya Viks stil. Også KK.no-redaksjonen mente hun fortjente en plass på topp 10-lista etter høstens OFW. En strålende 3.-plass, faktisk. Vik har en avslappet og rocka stil. Selv beskriver hun stilen som en blanding av gammelt og nytt, glam, casual og 80-/90-tallet. Designer Kristine Barlow (43), som nå jobber for NRK, er stor fan av Viks stil.– Jeg liker kjendiser som handler på loppis og secondhand. Som for eksempel bassist Maya Vik, hun er utrolig kul og har en fantastisk attitude, sier hun. Følg Maya Vik på hennes blogg, Mayavik.com.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.