Yoga

Lær yoga med Vibeke

Det er kanskje ikke så vanskelig som du tror.

YOGAEKSPERT: TV-profil Vibeke Klemetsen er mangeårig yogaekspert, og har tidligere vært ekspert her på KK.no.
YOGAEKSPERT: TV-profil Vibeke Klemetsen er mangeårig yogaekspert, og har tidligere vært ekspert her på KK.no. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Har du lyst til å bli myk og sterk i kroppen? Yoga er en stadig mer utbredt treningsform i Norge, og det finnes en rekke varianter av yoga - noe for enhver.

 • Yoga for ferskinger

 • I videoen lenger ned i saken får du en smakebit av Ashtanga yoga. Det er en fysisk krevende yogastil, hvor pust, bevegelse og meditasjon forenes.

  - Passer for alle

  - Ashtanga yoga passer i prinsippet for alle. Man trenger ingen forkunnskaper, kun en yogamatte, lette klær, et åpent sinn og en god instruktør, sier Astrid Riddervold som driver senteret Puro Yoga i Oslo.

 • Yoga for ansiktet

 • Vår treningsekspert Vibeke Klemetsen jobber også som instruktør hos Puro Yoga.

  I denne videoen vil Vibeke vise deg den første øvelsen i Ashtanga yoga, som kalles solhilsenen.

  Medeier og instruktør hos Puro Yoga, Pernille Bønkan Kvam, beskriver samtidig øvelsen nærmere, slik at du enkelt kan få den til hjemme.

  Du får se to utgaver av øvelsen, først den avanserte formen, deretter en enklere variant:


  [obj:media:7641]  I utøvelsen av Ashtanga yoga er din egen opplevelse i hovedfokus - i den forstand at de fysiske øvelsene er et hjelpemiddel til å utforske og utvikle ditt potensial både fysisk og mentalt. Bevisst bruk av pust er svært viktig.

 • Yoga inn i varmen

 • Treningen baserer seg på en serie bestående av cirka 50 stillinger/øvelser. Rekkefølgen av stillingene er nøye sammensatt.

  Smidig kropp og rolig sinn

  - Ashtanga Yoga er basert på flere tusen år gamle skrifter og tradisjoner. 93-årige Sri K. Pattabhi Jois (Guruji) i India er en av dem som har utviklet denne yogaretningen og ført tradisjonen videre i moderne tid. Det er en effektiv og utmerket form for trening, som gir økt kroppsbevissthet, løser opp spenninger, gir styrke, smidighet, energi og et rolig sinn. Det helhetlige perspektivet og dens positive effekter har gjort Ashtanga yoga veldig populær i vesten de siste årene, forteller Astrid Riddervold ved Puro Yoga.

 • Yoga er rene lykkepillen

 • Senteret underviser hovedsakelig i Ashtanga yoga. I tillegg tilbyr de også for eksempel
  gravide-yoga, barsel-yoga/babymassasje, meditasjon, barneyoga, ungdomsyoga, Anusara-yoga, Yin & Yang-yoga og Qigong.

 • Ny trend: Nakenyoga

 • - Viktig verktøy

  - Yoga er egentlig ikke noe man gjør, det er noe man er. Yoga betyr forbindelse eller forening. En forbindelse mellom kropp, sjel og alt det som er rundt oss. Det finnes forskjellige måter å oppnå denne foreningen på. Det kan være gjennom meditasjon, dedikerte studier eller fysiske øvelser. Et viktig verktøy og fellestrekk for alle metoder er pusten. For å oppnå indre balanse og forening med alt som er, brukes gjerne pusten som veiviser, sier Riddervold.
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer